cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

kdaj,jogurti,pudingi,fruhtzwerge???

clock-img

13.12.2008, 14:09

clock-img

Anonimen

lsem kr malo zmedena..nazadnje ko je bila tu patronažna mi je rekla da po dopolnjenem 6.mescu lahko dam otroku jogurte,pudinge in fruhtzwerge..pa so si mnenja povsod različna,da raje še naj ne dam,naj še raje počakam....pa me zanima,ali katera že daje otroku to za jesti pri 6.mesecih,kaj bi ve naredile?..smo na am skoz,gh pa jemo 3x na dan,z gh smo začeli pri 4.mesecu..
pa če katera že daje,mi lahko prosim napišete prosim kaj točno dajete-katere jogurte,pudinge...prosim..

clock-img

13.12.2008, 14:26

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

po moje ni treba tok "picazlat" kdaj user posted image od ene žlice sadnega jogurta ne bo hudega user posted image
mi smo začeli z vsemi jogurti naenkrat - kupila sem ji pač kar se mi je dopadlo. gledala sem samo da ni aditivov in umetnega sladkorja notri in da ni "light" ampak polnomastno.
s sadnimi skutami smo začeli, ko smo prišli v slovenijo, ker na švedskem skut ne prodajajo. najbolj popularna pa je pri nas skuta podložena s sadjem iz lj. mlekarn. pa tista junior, ki je podobna fruhcvergu je tudi ok.
mlečne izdelke lahko na splošno uvedeš zgodaj, ker so lažje prebavljivi od mleka. tudi sir in kislo smetano npr.

clock-img

13.12.2008, 14:26

clock-img

vodica

pencil-img

98

Mi smo jogurte začeli pri 5 mescih.Najprej fruhcwerge,čez ene 14 dni pa tud ostale sadne jogurte.Zdaj pri 7 mescih pa mu dajem tudi puding,sicer bolj vanilijevga,malo  čokoladnega,ker če poje veliko čok. bolj trdo kaka.

clock-img

13.12.2008, 14:27

clock-img

nuala

pencil-img

1653

Jaz sem starejšemu sicer dajala navadne jogurte in skuto tam nekje pri 7 mesecih ( mlajšemu ne, ker je imel alergijo ) vendar brez dodatkov oz. kdaj pa kdaj s sadjem ( banano, jabolkom, hruško,... ) ali zelenjavo ( avokado, nariban korenček ).
Sadni jogurt in pudinge pa po 1 letu, zwerge izjemoma.  Tako je še danes. Se mi zdi da otroci tega ne potrebujejo oz. je to zanje presladko in preumetno.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

clock-img

13.12.2008, 14:42

clock-img

ninini

pencil-img

356

pri 5 mesecih smo začeli z jogurti,tistimi brez koščkov sadja,pri 7 pa že tud tiste,ki majo koščke sadja.Pudinge pa pri 6 mescih.Meni se zdijo jogurti čist vredu sej je mleko in sadje to je pa vse potrebno dat user posted image ,pa ja menda privoščim otroku da se mal posladka čeprav kar je v jogurtih ni škodljivo.

clock-img

13.12.2008, 15:07

clock-img

noe

pencil-img

982

Midve sva začele po 6 mesecu in jeva sedaj pri 9 tud že kakšnega z okusom jagode.Najraje pa ima Obstgarden , tisti ki je vanilia z češnjo.Se prov razjezi, ko vidi, da je konec .

clock-img

13.12.2008, 15:14

clock-img

Anonimen

pa mislite da ima dovolj za malico en fruhtzwerge?100ml ga je...to je meni tko malouser posted image ..sem mu dala in je celega pohlastal-marelica...

clock-img

13.12.2008, 15:18

clock-img

ninini

pencil-img

356

naš user posted image je star 7 mescev in poje cel tavelik jogurt.

clock-img

13.12.2008, 15:20

clock-img

vodica

pencil-img

98

Naš tud že od šestega mesca poje cel jogurt-180ml mogoče mu včasih kakšna žlička ostane ampak ne veliko.

clock-img

13.12.2008, 15:37

clock-img

Anonimen

a res???u lepo lepo..torej definitivno ima pol naš mali jedec en fruhtzwerge premalo..je komaj 100gramski...to ni nič..men se zdi to tko malo no,tista mala pakungauser posted image

clock-img

13.12.2008, 16:01

clock-img

AnciM

pencil-img

1222

Zdaj pa meni nič več jasno? Mleko pri 1 letu, jogurt, ki je narejen iz mleka, pa pri 6 mesecih? user posted image  

clock-img

13.12.2008, 16:27

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: AnciM

Zdaj pa meni nič več jasno? Mleko pri 1 letu, jogurt, ki je narejen iz mleka, pa pri 6 mesecih? user posted image  

jap,vemuser posted image user posted image user posted image user posted image ..sej zato sem pa jst spraševala...jst sem mu dala fruhta pa bomo vidli...

clock-img

13.12.2008, 17:12

clock-img

matejast

pencil-img

95

Jogurt in kakšno skuto pa žličko kisle smetane v omakcah lahko uvedeš po 6 mesecu samo jaz bi dala navaden jogurt od Lj. mlekaren pa sama kakšno sadje not, čeprav moj mali ima najraje sam jogurt ko je notri sadje mu ne gre tako.  Fruchtzwerge so pa največje sranje kar ga je - po Oko testu in na slovenski strani zveze potrošnikov ocenjeni kot nekaj najslabšga. Jaz raje kupim navadno skuto pa not zamešam sadje pa kakšen brezglutenski piškotek.

clock-img

13.12.2008, 17:26

clock-img

madasa

pencil-img

287

Se strinjam z matejast.
Jaz ji dajem samo navadne jogurte in vmešam sveše sadje. (potem tako dobiš sadni jogurt brez kakršnih koli dodatkov a ne). S skuto isto; nepasirano skuto zmešam s svežim sadjem in je čisto ok. Saj user posted image  ne pozna fruchtzwergov in okusov kupljenega sadnega jogurta.

clock-img

13.12.2008, 19:05

clock-img

kajajaka

pencil-img

3539

IZVIRNO SPOROČILO: nuala

Jaz sem starejšemu sicer dajala navadne jogurte in skuto tam nekje pri 7 mesecih ( mlajšemu ne, ker je imel alergijo ) vendar brez dodatkov oz. kdaj pa kdaj s sadjem ( banano, jabolkom, hruško,... ) ali zelenjavo ( avokado, nariban korenček ).
Sadni jogurt in pudinge pa po 1 letu, zwerge izjemoma.  Tako je še danes. Se mi zdi da otroci tega ne potrebujejo oz. je to zanje presladko in preumetno.

Naša je še premajhna, ji bom pa poskušala to dajati tako, kot piše nuala.
Se popolnoma strinjam z njo.

clock-img

13.12.2008, 19:52

clock-img

BAMBINA_

pencil-img

3394

IZVIRNO SPOROČILO: matejast
Fruchtzwerge so pa največje sranje kar ga je - po Oko testu in na slovenski strani zveze potrošnikov ocenjeni kot nekaj najslabšga.

No, iz tega razloga jaz našemu Fruchtzwerge nikoli ne dam. Enako velja za Monte.
Sicer pa sem, po nasvetu P, mlečne izdelke začela uvajati šele po 9. mesecu.

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*

clock-img

13.12.2008, 19:56

clock-img

BAMBINA_

pencil-img

3394

IZVIRNO SPOROČILO: taanikaa

pa mislite da ima dovolj za malico en fruhtzwerge?100ml ga je...to je meni tko malouser posted image ..sem mu dala in je celega pohlastal-marelica...

A ti mlečne izdelke uvajaš s Fruhtzwerge user posted image In to kar celega za prvič?

*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*

clock-img

13.12.2008, 22:05

clock-img

annie

pencil-img

1049

Fruchtzwerge so pa največje sranje kar ga je - po Oko testu in na slovenski strani zveze potrošnikov ocenjeni kot nekaj najslabšga.

Se podpišem pod tole...

Drugače pa sem začela z navadnim jogurtom+vmešano sveže sadje po 8m, še sedaj pri 15m takšno kombinacijo navadnega jogurta s sadjem zelo obožuje.

< Sporočilo je popravil annie -- 13.12.2008 22:08:40 >

clock-img

13.12.2008, 23:44

clock-img

Aurea

pencil-img

1232

Nisem brala vseh odgovorov, zato ne vem, če ti je katera že napisala, da Fruchtzwerge odsvetujejo na začetku zaradi alergenosti.

Jogurt sem dala naši za probat v 7 mesecu.

Pudinga ji ne bi dajala kupljenega, ker ima dodatke in še meni ni dober.

Si sapis sis apis.

clock-img

14.12.2008, 13:07

clock-img

CatJa

pencil-img

5068

IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

No, iz tega razloga jaz našemu Fruchtzwerge nikoli ne dam. Enako velja za Monte.
Sicer pa sem, po nasvetu P, mlečne izdelke začela uvajati šele po 9. mesecu.

Enako je bilo pri prvem in tako bo tudi pri drugem user posted image  

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

clock-img

14.12.2008, 14:38

clock-img

anckabancka

pencil-img

1710

Fruchtzwerge še nikoli nisem dala našim otrokom. Raje kupim kaj slovenskega, od LJ mlekarn...

Sem pa tam nekje po 7 mesecu začela z navadnimi jogurti in noter vmešala namočene suhe slive, jabolka, hruško, banano, namočene rozine, kak piškot...

Bolj je čim kasneje otrokom ponuditi umetne stvari, blazno sladkane, polne konzervansov in umetnih barvil. Tega bodo pojedli v življenju še preveč.

Ponosna mamica petih fantkov :)

clock-img

15.12.2008, 09:20

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Aurea

Nisem brala vseh odgovorov, zato ne vem, če ti je katera že napisala, da Fruchtzwerge odsvetujejo na začetku zaradi alergenosti.

Jogurt sem dala naši za probat v 7 mesecu.

Pudinga ji ne bi dajala kupljenega, ker ima dodatke in še meni ni dober.

Ja se strinjam.

Sinu bom dala za poskusit jogurt s 7. mesecem, do takrat jeva zelenjavo in krompir (sedaj je 6m).

Pudingi so pa tko al tko polni nevemčesa, tko da ga sploh ne mislim hranit s pudingom. Itak ni niti najbolj zdrav niti hranljiv.
Enako velja za vse pripravljene kaše. Gravž.

clock-img

15.12.2008, 09:25

clock-img

Anonimen

do sedaj (16,5m) še ni jedla frukcverg, mont in podobnega sranja. kar se mene tiče, tud še lep čas ne bo.čeprov vem, da od ene frukcverge vsake kvatre je ziher ne bo pobralo, samo vseeno, nimam namena otroku kupovat takih stvari. pri nas je zakon navadn jogurt s sadjem al pa z žličko kake dobre (domače) marmelade. seveda dobi tud sadni jogurt, ampak un, čist navadn. pa še rajši ima ono prvo varianto.
če pa otroku že pri 6m turiš take stvari...user posted image pol pa poslušamo kako moj sonček noče nič drugega jest, razen frukcverg in frutkovuser posted image pol mu pač dam to, da vsaj neki pojeuser posted image

clock-img

15.12.2008, 09:28

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

pol pa poslušamo kako moj sonček noče nič drugega jest, razen frukcverg in frutkovuser posted image pol mu pač dam to, da vsaj neki pojeuser posted image

user posted image  My point exactly

clock-img

15.12.2008, 09:34

clock-img

botrca

pencil-img

14679

Najinemu Janu sem začela dajat fruchwerg pri 8 mesecih, enako je bilo s pudingom.

O tem kaj je zdravo kaj ne pa raje ne bi.

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem