writing-img

kdaj naj dam svojemu pikecu dudo?

clock-img

10.06.2005, 18:53

clock-img

pikica Petra

pencil-img

4

Danes smo prišli iz porodnišnice. Tam seveda ni bilo problemov, danes pa se joče že cel dan (pa ni lačen). Pa sem poskusila dati dudo in čudež ..... v sekundi takoj tiho in povsem mirno dete. Sedaj me pa zanima, ali lahko že tako kmalu uporabljamo dudico? Ali lahko to škodi, recimo potem pri dojenju.

Hvala že vnaprej!!!!

:duda::duda::duda::duda:

clock-img

10.06.2005, 19:36

clock-img

JASNA D

pencil-img

1326

Proi nas jo je dobila takoj po prihodu iz porodnišnice. Doji se še vedno (še preveč), dude pa noče več.

Jasna

clock-img

10.06.2005, 19:44

clock-img

KSENIJAJ

pencil-img

41

Naš je dudo dobil že v porodnišnici!

clock-img

10.06.2005, 20:33

clock-img

BokiMB

pencil-img

343

Jaz sem ga skušala navaditi na dudo že v porodnišnici, pa je ni hotel. Potem sem mu jo ponujala vsak dan še celih 6 mesecev, pa je, žal, nikoli ni sprejel.

clock-img

10.06.2005, 20:40

clock-img

Anonimen

Mojemu so dudo vtaknili v usta že prvo noč, ko je ležal na intenzivni. So mi ga zjutraj pripeljali s tisto veliko dudo v ustih. Bljak! Zdaj pa ima doma eno tako lepo, majhno.

clock-img

10.06.2005, 20:46

clock-img

Anonimen

Nekateri otroci imajo pač močan sesalni refleks in taki nujno potrebujejo dude. Pa tudi sicer je duda veliko bolj zdrava za čeljust kot sesanje palca.
Če vidiš, da je otrok z dudo miren, mu jo brez skrbi pusti. Mogoče bi bilo dobro le, da poskrbiš, da ima anatomsko obliko.

clock-img

10.06.2005, 20:46

clock-img

Bejba

pencil-img

1791

Tudi jaz sem dudo vzela s seboj že v porodnišnico in prvo noč je že lepo spančkal z njo. Nekateri dojenčki imajo močen sesalni refleks in jim pri tem pomaga duda, tako da če mu paše, zakaj pa ne. Odvajanja se bomo pa učili kasneje ;).

LP; B

clock-img

10.06.2005, 21:00

clock-img

Anonimen

Isto kot Bejba.
Pa še enkrat Šifrerjeva Martinov lulček:
Nobelovo nagrado bom dal za zaslugo
temu geniju, ki je iznašel dudo,
dudo za male. (Kako resnično!)

clock-img

10.06.2005, 21:15

clock-img

eva1

pencil-img

4835

Ja naš je jo dobil že prvi dan v porodnišnice-je mel ful močan sesalni refleks-pri 2 mesecih pa jo je začel zavračat in kr naenkrat jo ni več maral-prej pa je brez nje jokal, tako da jo je mel cel dan v ustah, ponoč pa pol noči! Pol pa kt bi udrezal-ni bla več dobra, tako da smo sedaj brez!
lp, Eva in Luka

clock-img

11.06.2005, 10:33

clock-img

rainbow

pencil-img

2869

Moja je tudi imela dudo na intenzivni, doma pa se mi je režala, ko sem ji jo poskušala dati, ji je šlo kar gor, ene dva krat mi jo je uspelo uspavat z njo, večinoma pa je niti ne prime; se ne bom trudila, mi gre ta duda na živce (še od prvega otroka, kjer je kljub temu revladal prstek); raje dam na zizo ali malo nosim, če je treba

:rozica::rozica:

clock-img

11.06.2005, 17:35

clock-img

spacey

pencil-img

2359

Ma nima kaj škodit, vsaj po moje ne. Kaj boš matrala sebe in malega?! Duda in mir, pa brez slabe vesti. :)

Mi jo tudi uporabljamo, jst mu jo celo v usta tlačim sam da neha jokat. :ups: :zmeden: Dobil jo je pa tudi naš že v bolnici in tudi zaradi močnega sesalnega refleksa. :bravo:

Lp in srečno! :rozica:

Pa-pa
:kuza:

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem