cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

kdaj naj grem na bolniško

clock-img

29.01.2008, 17:54

clock-img

freha

pencil-img

329

Ker sem razmeroma še na sveže zaposlena me zanima kdaj lahko gre zaposleni na bolniško,
če ima npr. hud prehlad (kašelj in malo vročine) a pol še delate al ostanete doma?
Upam da sem bila razumljiva 

clock-img

29.01.2008, 18:04

clock-img

Anonimen

Pozdravljena.

Na prvem mestu je zdravje, nato služba in drugi. Zato le povprašaj v službi, kaj in kako je pri njih, menim pa, da ne bi smeli nič komplicirati, še posebej, če si v stiku, z drugimi ljudmi.

aspirinčica

clock-img

29.01.2008, 18:07

clock-img

FORZA

pencil-img

521

Če si na sveže zaposlena pol imaš verjetno še določen časuser posted image
Jas sem vedno delala kljub vročini in prehladom, ker na bolniško zelo negativno gledajo delodajalci.
Imam take izkušnje. Sem pa šla na bolniško zaradi rizične nosečnosti. Seveda je sledilo prekinitev pogodbe.
Upam da imaš razumljivega delodajalca in se prej pogovori z njim, če se da kakšen dopust koristiti v skrajnem primeru bi šla na bolniško.

clock-img

29.01.2008, 18:08

clock-img

tt79

pencil-img

541

Ne mi zamert ampak zdejle se bom pa razkurlauser posted image

Mislim kakšne neumnosti sprašuješ...na bolniško greš pač takrat, ko se ti zdi, da nisi sposoben opravljati dela (zaradi zdravja, počutja...)

Lahko že drugi dan po nastopu službe, če resno zbudiš!

Menda boš ja sama znala presodituser posted image

clock-img

29.01.2008, 18:16

clock-img

freha

pencil-img

329

Sej vem da sprašujem rahle neumnosti, ampak kako naj grem s prehladom in splošnim slabim počutjem do zdravnice da mi odpre bolniški list ko pa lahko tam še staknem kak virus.
V službi sem zaposlena že več kot eno leto.
Gre za to, da se ne počutim sposobna delat, po drugi strani pa mam bed filing ker ostanem doma zaradi prehlada in kašlja. Sej res vprašati sem hotela, ali tudi ve ostanete doma ko mate podobne simptome, koliko dni in ali grete do zdravnika al date dopust? Hvala za odgovore

clock-img

29.01.2008, 18:17

clock-img

babylove

pencil-img

2473

kdaj lahko gre zaposleni na bolniško,

Ali o tem ne odloča zdravnik?

Meni sicer še ni padlo na pamet, da bi šla zaradi prehlada k zdravniku, ali pa da v službo ne bi šla.

Po moje so na bolniški zaradi prehlada lahko kvečjemu takšni, ki se poklicno ukvarjajo z imunsko oslabljenimi ljudmi (kakšnimi bolniki, starčki ipd.).

clock-img

29.01.2008, 18:41

clock-img

cukr07

pencil-img

1393

Jaz si dokler sem imela pogodbo za določen čas niti pomisliti nisem upala nanjo. Prehlade sem prebolela stoje, razen enega pri katerem sem pokasirala še vročino in nisem bla sposobna it v službo. Sem se pa takrat s šefico dogovorila, da sem koristila dopust. Drugače pa tudi sedaj, ko imam pogodbo za nedoločen čas ne prakticiram bolniške (tudi zato, ker se mi preveč pozna pri plači), se raje dogovorim za kakšen dan dopusta. V bolniški sem bila do sedaj samo enkrat, ko sem morala na operacijo, pa še takrat sem zaradi koriščenja bolniške imela slabo vest.

clock-img

29.01.2008, 19:11

clock-img

freha

pencil-img

329

sej v tem je problem ker mam tud jz slabo vest, po drugi strani pa zdravje je prvouser posted image
Ostala sem doma en dan in koristila dopust pol grem pa na izi v službo kaj čem user posted image
Hvala za odgovoreuser posted image

clock-img

29.01.2008, 20:06

clock-img

lex

pencil-img

6532

jaz sem šla na bolniško po mesecu dni, ker delam v vrtcu in me zdravnik ni pustil z gnojno angino v službo

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

clock-img

29.01.2008, 20:20

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Jaz sem ob prhladu in kašljanju vedno šla delat. 1x pa me je šef poslal domov, ker sem imela 39 vročino in je videl, da takšna pa res ne morem delat, ter, da naj grem k zdravniku - bila je angina.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

29.01.2008, 23:01

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

IZVIRNO SPOROČILO: freha

kako naj grem s prehladom in splošnim slabim počutjem do zdravnice da mi odpre bolniški list ko pa lahko tam še staknem kak virus.

Ne, ti kar v službi raje trosi viruse.

Mislim, da boš morala sama presodit, da če se ne počutiš dobro in sposobno za delat, da greš h zdravniku.

clock-img

30.01.2008, 09:57

clock-img

mojsoncek

pencil-img

3866

ampak kako naj grem s prehladom in splošnim slabim počutjem do zdravnice da mi odpre bolniški list ko pa lahko tam še staknem kak virus.

Ce se pa tega bojis, potem pa poklici k zdravnici, da ti odpre bolnisko. Ampak slej ko prej, bos morala na pregled, razen v primeru, da bos doma ostala samo dan ali dva. Ce smo pa ze na tem, bos pa "izpostavljena" tudi takrat, ce bos sla samo po bolniski list. Ampak menda tako obcutljivi pa spet nismo no...

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

clock-img

30.01.2008, 21:11

clock-img

freha

pencil-img

329

hvalauser posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem