writing-img

kdaj risanke

clock-img

23.11.2008, 13:56

clock-img

maxi133

pencil-img

152

pozdravljene!
zanima me kdaj ste vašim otročkom prvič dali gledat kakšno risanko?

clock-img

23.11.2008, 13:59

clock-img

bati

pencil-img

177

naša je stara skoraj 7m pa jih že občasno gleda....kokr je...najraje pa ima reklame na tv

clock-img

23.11.2008, 15:09

clock-img

Najaa

pencil-img

16801

Po 1 letu, ampak jih ni gledala. Tam okoli 18m je začela gledat Telebajske, ampak tako gledat, da jih je res gledala. user posted image  Prej je ni nič zanimalo, samo reklame. user posted image

clock-img

23.11.2008, 16:03

clock-img

lion

pencil-img

71

mene zanima, kdaj ste jih prvič postavili pred tv. moja je stara 4 mesece. do sedaj sem jo vedno varovala s postavljeno plenico pred tv. pred dvema dnevoma sem plenico umaknila in mala je bulila v tv....user posted image bojim se za njene očke.

Od kdaj naprej lahko gleda tv?. Pa ne mislim cel dan, samo takrat, če ji rata dolgcajt oz, da kaj postorim.
l.p.

clock-img

23.11.2008, 17:52

clock-img

botrca

pencil-img

14679

Moj je star 11,5 mesecev in najrajši ima reklame. Risanko pa gleda par minut in to je to. Mislim, da še vsaj pol leta ne bo prav gledal saj je igranje z igračami bolj zanimiva.

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

clock-img

24.11.2008, 08:45

clock-img

maša2008

pencil-img

128

In zakaj nisi televizorja ugasnila? Zakaj mora biti prižgan in pokrit s plenicouser posted image

Ali ni otroka bolj pametno naučit, da se je sposoben sam igrat in zaigrat, kot pa da se ga pri 4 mesecih navaja na TV, da bo mamica lahko kaj naredilauser posted image

clock-img

24.11.2008, 09:07

clock-img

botrca

pencil-img

14679

IZVIRNO SPOROČILO: botrca

Moj je star 11,5 mesecev in najrajši ima reklame. Risanko pa gleda par minut in to je to. Mislim, da še vsaj pol leta ne bo prav gledal saj je igranje z igračami bolj zanimivo.

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

clock-img

24.11.2008, 09:23

clock-img

botrca

pencil-img

14679

Se strinjam z  uporabnico maša2008, prehitro je, da bi jo navajala na tv.

clock-img

24.11.2008, 09:24

clock-img

botrca

pencil-img

14679

Se strinjam z uporabnico maša2008, prehitro je da bi jo navajala na tv.

clock-img

24.11.2008, 09:24

clock-img

botrca

pencil-img

14679

Daj ji igrače, tv pa ugasni.

clock-img

24.11.2008, 09:38

clock-img

anitaz

pencil-img

2102

IZVIRNO SPOROČILO: maša2008

In zakaj nisi televizorja ugasnila? Zakaj mora biti prižgan in pokrit s plenicouser posted image

Ali ni otroka bolj pametno naučit, da se je sposoben sam igrat in zaigrat, kot pa da se ga pri 4 mesecih navaja na TV, da bo mamica lahko kaj naredilauser posted image

Se strinjam!

clock-img

24.11.2008, 09:43

clock-img

liliana

pencil-img

10282

Mi smo imeli televizor precej prižgan, vendar ga otrok sploh ni gledal......najprej so jo potem zanimale reklame, pokazala je interes za kakšen napovednik za kako oddajo, to pa je tudi bilo vse.....malo pred letom in pol pa je pokazala interes za Telebajske, to pomeni, da jih je res gledala skupaj kakšnih 15 minut.....prej pa ji tudi risanke niso bile zanimive........

clock-img

24.11.2008, 09:54

clock-img

tosja

pencil-img

3706

Star je 8 mesecev, pa ne razmišljam o risankah.
Veliko poslušava glasbo, prepeva(va), se igra(va),...zaenkrat je to dovolj....user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

clock-img

28.11.2008, 00:15

clock-img

Amam

pencil-img

108

Naš user posted image  (9,5 mesecev) že od začetka neznansko rad gleda TV. Nepremično strmi z odprtimi usteci. Če se mu postaviš pred TV začne godrnjati in te z rokico potiska proč. Včasih mu pustimo gledat za kakšno minuto, samo da se mu smejemo. Drugače smo pa problem rešili tako, da imamo TV preprosto ugasnjen čez dan in ga gledamo zvečer, ko gre user posted image  spat. 

Risanke pa po mojem tam pri letu, letu in pol.

clock-img

28.11.2008, 15:05

clock-img

NOSEČNICA8

pencil-img

15

MOJA MAJA JE STARA 7 MESECEV,PA FUL RADA GLEDA TV, PA NE SAMO RISANKE user posted image

MOJA DVA SRČKA

clock-img

28.11.2008, 21:19

clock-img

lindy

pencil-img

937

IZVIRNO SPOROČILO: NOSEČNICA8

MOJA MAJA JE STARA 7 MESECEV,PA FUL RADA GLEDA TV, PA NE SAMO RISANKE user posted image

A res al kaj, ja kaj pa še gleda?

Moja mala Manca je moja največja sreča!

clock-img

28.11.2008, 21:49

clock-img

KT

pencil-img

2747

Naša je dopolnila 17 mesecev pa še ni gledala ene risanke. Zakaj pa naj bi jih, če smem vprašati?

clock-img

28.11.2008, 22:25

clock-img

kaya2007

pencil-img

3944

naša jih je začela gledati zdaj, pri letu in pol. zjutraj ko vstane, se usede an kavč in prižge baby tv, jaz pa v miru naredim zajtrk user posted image  sicer nisem full navdušena, da bi cel dan gledala v TV, včasih mi pa zapaše, da imam pet minut mir, tamala namreč ni v vrtcu in sva cel dan skupaj user posted image

clock-img

29.11.2008, 14:16

clock-img

massylou

pencil-img

539

V Italiji so delali eno zanimivo raziskavo s še zanimivejšimi zaključki.
Gledanje TVja pri malčkih je namreč neposredno povezano z nesposobnostjo zbranja, učenja, hiperaktivnostjo, zmedenostjo, kasneje tudi s problemi pri navezovanju stikov, kar je posledica prej omenjenega...

Namreč: manjši, kot je otrok, več šasa rabi, da se na nekaj osredotoči, to preštudira, vidi, dojame... TV pa je ena sama svetla skakajoča begajoča slika s finimi efekti, tako zvočnimi, kot vidnimi. Ker se otrok ne more zbrati in se osredotočiti na eno samo sliko, zaradi tega samo bega in bega, ker pa je slika stalno v gibanju, zvoku in svetlobi, ga preveč pritegne, da bi gledal stran.

Več je tega v najzgodnejši dobi, večja je verjetnost, da bodo otroku posledice ostale za celo življenje in večja je verjetnost za toliko hujše posledice. Tudi nepovratne.

TVja sploh ne bi smeli gledati pred 1 letom, nato malenkost po malenkost (nekaj sekund), nato nekaj minut, tako da bi svojo prvo risanko gledal otrok šele pri nekje 2. letu starosti.

Zadeva ni privlečena za lase (o njej je bilo govora na kongresih in znotraj WHO). Seveda so otroci različni in nekaterih begajoče slike (na srečo) ne zanimajo. Nekateri starši pa imajo pač tudi kako urico fraj na račun zanimive škatle, ki jo njihov 6-mesečni dojenček tako rad bulji.

Splača se biti previden!

Sedaj, ko je naša stara 19m, ji dovolim z menoj gledati animal planet. Sedi pri meni v naročju in gledave kužate in muce, se pogovarjave, kaj vidive... Nekaj minut na dan, če sploh.
Včasih z menoj pogleda tudi kak zanimivi mail (teta pleše, stric se pelje...).

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem