writing-img

kdaj začeli govoriti prve besede

clock-img

23.06.2006, 23:31

clock-img

BLAŽIKA

pencil-img

2664

Pri kolikih mesecih so vaši otroci začeli govoriti prve besede, razen mama, ata, papa. Mi smo stari 16 mesecev pa govorimo samo to kar sem zgoraj napisala. Doma se zelo veliko ukvarjamo z hčero, pojemo se pogovarjamo gledamo in čitamo knjigice vendar še drugih besed ni bilo. Drugače je zelo živ in vesel otrok veliko govori v svojem jeziku se pravi brbra.user posted image user posted image

Moja punčka je moja največja sreča.

clock-img

23.06.2006, 23:38

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Eni otroci govorijo le te osnovne besede (ki jih je tudi tvoja osvojila) tudi do 3. leta, potem pa se jim 'odpre' in vse govorijo (še preveč user posted image ). Tako, da nič bat - čez 2 meseca pa imata posvetovalnico, če se ne motim in omeni, pa boš videla, da ti bo pediater isto povedal.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

24.06.2006, 08:13

clock-img

k1

pencil-img

1649

naša za svojo starost govori že kar dosti (16m oz. 14m). ziher reče kakih 15 besed, če še ne več. sicer pa vsak različno. eni kolegici je mali govoril že ful pri enem letu, drugi pa je še pri dveh rekel samo mama in ata in nič drugega. sedaj pa tudi že ful govori. saj bo...

clock-img

24.06.2006, 09:15

clock-img

dory

pencil-img

8852

Mama pa take je blo ze okrog 9m neki slisat...drugac pa se mu je odprl pri 14m in dones pri 26m lepo govori tudi v stavkih, ce se mu da seveda...sploh pa takrat ko hoce kej dobituser posted image ...se mi zdi,da je kr hiter zacel...na poti do govora pa mu je pomagal nodi,ki ga je pri 13m buljil po dve uri na dan, kak mesec, pol je pa sam zacel govortuser posted image ..

clock-img

24.06.2006, 10:19

clock-img

Anonimen

Pri dveh letih.

clock-img

24.06.2006, 11:10

clock-img

Anonimen

pri ene 13. mescih, zdej pri dveh letih pove vse kar češ.

clock-img

24.06.2006, 12:49

clock-img

KIRA

pencil-img

4944

eh, naša žlobudra, odkar zna usta odpret. pri njej je nekako vse skup prišlo, v 9 in 10 mesecu. je začela hodit, pa govorit naenkrat - smiselno in ne samo kake zloge. pač pa je začela ponavljat posamezne besede. prav odprlo se ji je pa tam pri slabem letu in pol. od takrat naprej pa govori kot papiga. moraš prav pazit, kaj pred njo poveš. sedaj tvori že prave stavke - socer še tako bolj otroško, ampak zna povedat cel stavek, če hoče. je pravi mali fičfirič.

clock-img

24.06.2006, 21:32

clock-img

metaa

pencil-img

208

Samo v tolažbo: pri nas je do pikice isto. Reče samo ata, mama, pa še to kar v tri dni, ne npr. da bi me z njima poklicala, je bla pa pravkar stara 16 m. Ukvarjamo pa se z njo ful in tudi ves čas nekaj žlobudra-a žal še v kitajščini.

clock-img

25.06.2006, 08:44

clock-img

diva 4

pencil-img

1199

Ana je začel pri 9ih z osnovnimi mama, ata, baba ,deda pol je pa kar nadaljevala.Pri 14ih je tvorila že stavke iz treh besed , pri 16ih je pela kratke pesmice.David pa pri enem letu še nič kaj dosti.Samo mama ,ata ,Ana in Jaka.Tak , da je ful razlika med otroci in mislim ,da zaradi tega ne rabiš skrbet.

clock-img

25.06.2006, 08:44

clock-img

diva 4

pencil-img

1199

pri 9 ih sem mislila mesece user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem