writing-img

kdo me bo spremljal do oltarja?

clock-img

16.02.2005, 10:08

clock-img

PIAF

pencil-img

763

Sredi aprila se poročim. Nimam ne očeta, ne dedka, ne strica.......nikogar, ki bi me lahko pospremil v cerkvi do oltarja.
Hudo mi je in včasih, ko se spomnim na to, mi kar solze pridejo v oči.
Kdo me bo spremljal do oltarja? Bom morala sama do svojega bodočega moža?
Prosim svetujte mi kaj?!

Razmišljala sem že, da bi me moževa priča, a ne vem, če je to v navadi...

clock-img

16.02.2005, 10:09

clock-img

Anonimen

Ej, ni problem. Jaz pa nisem hotela, da bi me kdo peljal, pa smo šli lepo ministrantje, potem župnik, potem priči, nazadnje pa še midva.

Ni treba, da te glih kdo pelje - lahko je to bodoči možek!!! :love:

clock-img

16.02.2005, 10:11

clock-img

Anonimen

Pri nas je blo glih tako. Midva sva šla skupaj. Niti razmišjala nisem, da bi me oče peljal do oltarja in da bi me tam čakal bodoči mož.

clock-img

16.02.2005, 10:12

clock-img

Udb

pencil-img

5380

Nič ni narobe tudi če greš sama! Jaz tudi nimam več očeta - pospremil me je brat!Če pa želiš, je to lahko tudi kakšen bratranec, dober prijatelj...

clock-img

16.02.2005, 10:13

clock-img

Grascakinja

pencil-img

2003

Ja, mislim, da je pri nas bolj taka praksa, da gredo po opisanem vrstnem redu, vsaj na vseh porokah, na katerih sem jaz bila, je bilo tako. Mogoče to peljanje očeta preveč poznamo iz ameriških filmov.:)-:)-:)-:)-

clock-img

16.02.2005, 10:14

clock-img

Anonimen

Ja zakaj pa ne najboljši prijatelj..še lepše pa da skupaj z bodočim stopita do oltarja:love::love::love:skupaj v novo živjljenje!!!:bravo::bravo:

clock-img

16.02.2005, 10:16

clock-img

nejcko

pencil-img

6556

Sem bila že na kar nekaj cerkvenih porokah, pa še nisem nikjer videla takega obreda, kot ga vidimo v ameriških filmih - da oče spremlja hči do oltarja, kjer jo čaka ženin. Tudi mene ni nihče peljal pred oltar - najprej je šel župnik, za njim pa midva z možem. Res je, da sva se poročila v evangeličanski cerkvi, ampak, kot sem rekla, tudi v katoliških nisem zasledila drugačnega scenarija.

Drugače se pa strinjam s predhodnicami, lahko te spremlja tudi kak prijatelj, brat, svak...

clock-img

16.02.2005, 10:19

clock-img

Anonimen

Jaz sem pa videla že ohoho porok, ker pojem v zboru. In ti povem, da nema šta nema :)-

clock-img

16.02.2005, 10:25

clock-img

Nogavička

pencil-img

771

Ne bit zato žalostna.

Če si res tako želiš, da bi te kdo pospremil, imata gotovo kakšnega skupnega prijatelja. V končni fazi, kje pa piše, da mora biti moškega spola.

Lepo poroko ti želim.

L.p.:rozica:

Tea

clock-img

16.02.2005, 10:30

clock-img

malika

pencil-img

3199

Kaj pa tast. Pomoje bi pokal od ponosa.

clock-img

16.02.2005, 10:41

clock-img

filipinka

pencil-img

947

Sem tudi bla na ogromno porokah.:love: In je navad, da te pelje oče do oltarja res bolj ameriška, pri nas večinoma prideta skupaj v cerkev, ženin in nevesta! Tako, da ...ne skrbi!:rozica:

clock-img

16.02.2005, 10:52

clock-img

Metuljčica04

pencil-img

197

Pri nas je določil župnik.Svatje so naredili špalir,prvi je šel župnik,nato pa midva vsak s svojo pričo,najprej mož s pričo, nato jaz s svojo pričo, en za drugim čez špalir.

L.p.!:rozica:

clock-img

16.02.2005, 11:50

clock-img

baguSka

pencil-img

18631

Kar za rokco se primta pa skupi stopta pred župnika!:sloncek:

Pa pozab na filme in pravljice! Nej bo vajina
pravljica čimlepša, nepozabna in večna!:love::rozica:

clock-img

16.02.2005, 12:09

clock-img

Pikabu

pencil-img

3235

Midva sva tudi stopila skupaj, z roko v roki. :love:

clock-img

16.02.2005, 13:12

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

16.02.2005, 13:48

clock-img

lin

pencil-img

2504

Kaj pa oče od bodočega moža?
Jaz tudi nimam več živega ne očeta ne nonota brata pa nimam .Res da se midva nisva poročila cerkveno samo če se bi bi njegovega očeta ali kakšnega dobrega kolega vzela.
ne se sekirat in uživaj v pripravah na ta veliki dan!

clock-img

16.02.2005, 18:00

clock-img

Anonimen

zdej ste mi pa spet skomine naredile. Jst bi se tud poročila, pa se moj noče:-((

clock-img

16.02.2005, 19:22

clock-img

mimica

pencil-img

354

Mene je sicer peljal oče in na drugih porokah, ki sem bila tudi. Sem pa že slišala, da je nevesto peljal brat. Je pa tudi zelo pogosto, da prideta ženin in nevesta skupaj do oltarja. Zaradi tega ne bodi žalostna, saj se da urediti, predlagam ti le nekaj. UŽIVAJ kolikor gre, saj je resnično čudoviti dan. V srcu pa te naj pelje oče in verjemi mi, da bo popolno.

clock-img

16.02.2005, 21:43

clock-img

puncica

pencil-img

9847

Ma ti pa res brez veze paničariš. Če se boš poročila cerkven sploh ne boš šla sama do oltarja pač pa boste šli skupaj. Najprej je pri vhodu sprejem, ki ga naredi župnik in vaju povabi noter, kot zaročenca, tako da gredo najprej ministranti, potem župnik in potem skupaj vidva in priče. Tako da sploh ni tega, to je LE V AMERIŠKIH FILMIh:grrr:
Civilna poroka pa tud lahko izbereš da greta skupaj gor al pa da te kdo pelje. če nimaš nikogar boš šla pač skupaj z možem gor.

Men se zdi da se čist brez veze obremenjuješ s tem.

MNater spet te ameriške zadeve, pol pa vsi mislijo da tako mora bit, tako kot otroc da je krava vijolčna in mlek teče iz pipe:zmeden2:

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem