writing-img

keksi brez mleka, jajc, pšenice

clock-img

16.07.2008, 19:53

clock-img

rumenasoncnica

pencil-img

112

Pozdravljene,

prosim za pomoč. Našemu 9 mesečniku bi tu in tam za malico rada končno dala že tudi kak keks. Ker ima alergijo na mleko (predvidevamo, testi niso nič pokazali), se tega izogibamo, še dodatno preventivno pa tudi jajc in pšenice.
Ali morda veste, če se kje dobijo kaki keksi brez vseh teh sestavin? Ali če imate kak recept, da jih naredimo doma?
Hvalauser posted image

clock-img

16.07.2008, 20:06

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

Kaj pa recimo riževi vaflji? Zapovrh so še neslani - vem, da jih imajo v DM. Kolegica je svojemu sinku, ki je imel cel kup alergij, dostikrat dala za poglodat te vaflje.

~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

clock-img

16.07.2008, 21:31

clock-img

Zofy

pencil-img

2416

Take piškotke kot so plasmon imajo v stari ljubljani v eni eko trgovini na gornjem trgu. So brez jajc in brez mleka.
Drugače pa lahko pogledaš za kak recept na kulinarika.net.

clock-img

16.07.2008, 21:34

clock-img

Zofy

pencil-img

2416

Evo, tele sem zdaj na hotrco našla:

< Sporočilo je popravil Zofy -- 16.7.2008 21:36:01 >

clock-img

16.07.2008, 22:43

clock-img

*Junona*

pencil-img

6200

Njami, še bi mamiuser posted image user posted image user posted image

Tudi jaz sem mami.:))

clock-img

17.07.2008, 00:46

clock-img

Natasa-6

pencil-img

283

clock-img

17.07.2008, 12:08

clock-img

mamica 1

pencil-img

146

Evo jih:
http://www.glutenfree-foods.co.uk/proddetail.php?prod=32
Nam so odlični kupim jih pa v Planet tuš v Celju ali pa v Biotopica.

clock-img

18.07.2008, 18:19

clock-img

rumenasoncnica

pencil-img

112

Super, hvala za pomočuser posted image
Ja, o riževih vafljih sem tudi razmišljala, pa se bojim, da bi se mu kaj zataknilo....vso hrano namreč še vedno pasiramo, če so koščki se začne kar davit..user posted image  A jih katera daje?

clock-img

18.07.2008, 22:54

clock-img

mehurčica

pencil-img

3735

Jaz moji riževe vaflje že kaka 2 meseca dajem. Je pa stara 9m. Si jih lepo zmehča z dlesnimi in pogoltne brez težav. Jih pa težko sama odgrizne, ker nima še nobenega zobka, tako da ji jaz lomim male kočke in dajem v usta.

Šele, ko postaneš mama, začneš resnično cenit zdravje.

clock-img

19.07.2008, 20:23

clock-img

beruška

pencil-img

57

mamica 1 , a  se te glutano piskote dobi le v celju, a ne, mogoce tudi kje v ljubljani, a kdo ve user posted image

clock-img

21.07.2008, 13:26

clock-img

mamica 1

pencil-img

146

Meni je Celje najbližje tak da za drugje ne vem, ampak sem prepričana da ni Celje edina destinacija v Sloveniji kjer se to dobi. 

clock-img

22.07.2008, 01:02

clock-img

Pi-kica 1

pencil-img

1526

Imajo jih v večjih Tuševih trgovinah. 

clock-img

24.09.2008, 11:00

clock-img

romanac

pencil-img

14

Pozdravljena,
na koseški tržnici je ena eko prodajalna kruha in peciva. Mislim, da se jih najde tudi na glavni tržnici v Ljubljani, mislim pa da so iz Trzina. Imajo izbiro kruha brez pšenice, aditivov ali celo brez kvasa. Imajo pa tudi pirine kekse, ki so brez vsega omenjenega. Lep pozdrav,

clock-img

01.10.2008, 21:30

clock-img

lotty4

pencil-img

402

Zakaj pa mu preventivno odrekaš hrano iz jajc in pšenice. Prosi pediatrinjo za testiranje, da boš vedela pri čem ste. Nesmiselno mu je odrekati hrano, ki bi jo lahko jedel.

clock-img

02.10.2008, 11:14

clock-img

Tisana

pencil-img

1164

Zakaj pa mu preventivno odrekaš hrano iz jajc in pšenice. Prosi pediatrinjo za testiranje, da boš vedela pri čem ste. Nesmiselno mu je odrekati hrano, ki bi jo lahko jedel.

Ja, tudi mene to zanima. Naša pupa ima potrjeno alergijo na KM in refluks in nam je primarij na PK, ko je bila punčka stara slabih 7 mesecev (pa še mesec in pol prej je rojena) rekla, da ji lahko brez problema damo hrano, ki vsebuje gluten. Tudi glede jajc ali pa soje ni nič komplicirala, jo je pa na mojo prošnjo testirala, in so bili izvidi negativni.

Pa še to: naša je jedla riževe vaflje že od nekje sedmih mesecev dalje, grisine pa še prej. Včasih se je malo davila, ampak otrok pri tej starosti že zna poskrbeti zase - je pa res, da je nikoli nismo puščali s hrano brez nadzora (tudi v vozičku je bila obrnjena proti meni, tako da sem jo videla). Zaupaj svojemu malčku - on raste, se razvija, zato pa potrebuje izzive, za katere je zaradi tvoje (pretirane) materinske zaskrbljenosti in strahu prikrajšan.

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem