writing-img

kolcanje

clock-img

20.08.2007, 21:16

clock-img

MiRaNi

pencil-img

610

Naši user posted image  se skoraj po vsakem obroku oz. podrtem kupču začne kolcati. Zanima me ali naj pustim, da se ji neha samo ali jo naj dam na dojko?

clock-img

20.08.2007, 21:19

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Naša je tudi imela obdobje, ko se ji je zelo pogosto kolcalo. To pomeni, da je hitro požirala. Jaz sem jo imela malo dalj časa dvignjeno in je ponavadi pomagalo.

clock-img

20.08.2007, 21:36

clock-img

simona76

pencil-img

255

Tudi moji se je ogrooomno kolcalo. Na srečo se je to zdaj malo umirilo. Če sem ji dala še malo jest (zizo), je pomagalo in se ji je nehalo kolcati, le da včasih ni več želela user posted image . Takrat sem pač pustila, da se ji neha kolcati...

clock-img

20.08.2007, 22:01

clock-img

Anonimen

Meni je P rekla, da to njih ne moti in da kolcanje moti samo mamice.

Torej..odloči se sama. jaz jo včasih pustim, včasih pa dam na dojko. Sploh ponoči, če me fesjt moti kolcanje user posted image

clock-img

20.08.2007, 22:13

clock-img

BAMBINA_

pencil-img

3394

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetov kruh

user posted image

No, ko mojega user posted image začne kolcati, traja to približno 10 do 15 minut. In ga po kakšnih petih minutah začne fino živcirati. Najbolj pomaga, če se začne jokati. Takrat ga takoj neha.

clock-img

21.08.2007, 07:36

clock-img

blue sky

pencil-img

2468

Mojega user posted image  pa nikoli ne kolca po hranjenju, ampak, ko se dolgo in na veliko smeji. Najhuje je pa takrat, ko bi rad zaspal, ampak zaradi kolcanja ne more user posted image .

clock-img

21.08.2007, 08:28

clock-img

Freycha

pencil-img

8389

menda se otrokom kolca predvsem, ko jim vsebina želodčka butne nazaj navzgor proti ustom in kislina razdraži, da se jim začne kolcati. Moja mala je stara mesec in pol in se ji veliko manj kolca, kot se ji je. Sem pa ugotovila, da ji tudi joška ne pomaga kaj dosti. Se zna prej zgoditi, da se ji še zatakne, pa še kašljati začne....

clock-img

21.08.2007, 09:46

clock-img

blazka

pencil-img

554

Mene  pa nekej drugega zanima. A ste že kdaj slišali kakšnega človeka (predvsem starejše) rečt, da otroka najbrž zebe, če se mu kolca. Meni je to sicer čisto mimo, ker je kolcanje povezano z želodčkom, ne pa z mrazom. Sem kar malo pogledala ko sem to prvič slišala.
Ste to vedeli?

LP

clock-img

21.08.2007, 09:50

clock-img

Freycha

pencil-img

8389

to je še ena močna starejše generacije. Moji malecki se je daleč najbolj kolcalo, ko je bila v trebuhu. Pa je tam nikakor ni moglo zebsti user posted image user posted image user posted image user posted image

se mi zdi, da znajo starejše generacije samo strašiti, kakega pametnega nasveta pa skoraj ne dobiš..... Aja, pa znajo naprej metati, da je bilo njim veliko težje, ker še ni bilo tega in onega in tretjega, sedaj pa imamo vse in kaj se razburjamo, da je težko user posted image user posted image  

v glavnem prvič za to slišim in se lahko na to samo smejimuser posted image

clock-img

21.08.2007, 11:22

clock-img

durosh

pencil-img

251

ne, punce, to je pa res-mi je pediatrinja na 1.posvetovalnici povedala, da se user posted image  lahko kolca tudi zato, ker imajo mrzle rokice ali nogice.pri moji 2,5 meseca stari punčki preverjeno!

clock-img

21.08.2007, 11:25

clock-img

kaya2007

pencil-img

3944

no, našo precej moti, če se ji kolca!
sem v eni knjigi prebrala, da pomaga če user posted image  pije, lahko pa mu tudi pihnete v obrazek ali pa ga date na rahel veter-na vse te načina začne "pravilno" dihat in se kolcanje ustavi. Mi prakticiramo pitje, če le hoče, in ponavadi pomaga.

clock-img

21.08.2007, 15:44

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Našo je tudi motilo, ko se ji je dalj časa kolcalo. Je kar začela jokat zraven.

clock-img

21.08.2007, 16:01

clock-img

majrim

pencil-img

3991

naja3...naša tudi začne jokat pri kolcanju...če seveda ne dobi joške ali pa malo čaja..pol pa je spet smeh v hišiuser posted image ...mene kolcanje sploh ne moti,njo pa fulllll...kar ni nič čudnouser posted image

28.6.2007 se je rodila NAJINA NEŽA

Ko imam čas napišem kaj na MOJ BLOG

clock-img

21.08.2007, 20:24

clock-img

kety99

pencil-img

113

A ste že kdaj slišali kakšnega človeka (predvsem starejše) rečt, da otroka najbrž zebe, če se mu kolca.

IZVIRNO SPOROČILO: blazka

Ja ta trditev pri nas drži! Sliši se res neverjetno, ampak pri nas je res. Ko se ji začne kolcati jo pokrijem in se ji takoj neha kolcati. To kolcanje pa naj bi imelo veze s tem, da majhni otročki še nimajo maščevja in začnejo kolcati, da jim začne telo malo bolj delati in jih potem to ogreje...ne vem no, ampak pri nas to pali...

clock-img

22.08.2007, 22:27

clock-img

Pinkyca

pencil-img

493

P je rekla da če jim kolca jih je potrebno dvigniti malo v vertikalo ali pa dati malo piti - lahko malo čajčka. Jaz ga dvignem in malo nosim, če ne pomaga takoj mu dam še malo čaja. Preverjeno pomaga. Res pa je da se mu čedalje manj kolca - star je 6T.

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem