writing-img

koliko E porabi računalnik?

clock-img

09.01.2008, 16:41

clock-img

nagica

pencil-img

51

zanima me, koliko je požrešen računalnik- električne energije? Ali v stanju- ko je stand by ali izklopljen ekran žre manj elektrike?user posted image

< Sporočilo je popravil ribicaRR -- 3.3.2008 15:00:08 >

clock-img

09.01.2008, 19:05

clock-img

Anonimen

To pa tudi mene zanima, če kdo ve.

Samo vem, da jo črni google manj...user posted image

clock-img

09.01.2008, 19:06

clock-img

Njuškalo

pencil-img

2194

Kolikor sem jaz spremljala števec, ko je bil računalnik vklopljen, pa sem vse drugo izklopila, se skoraj ni premikal.Z zelo polžjo hitrostjo, tako da po moje ne more biti veliko.

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

clock-img

13.01.2008, 12:34

clock-img

Anonimen

Vsekakor tudi v standby-u "žre" elektriko. Koliko, pa ne vem. Mogoče kaj piše v karakteristikah.

clock-img

14.01.2008, 00:54

clock-img

saving

pencil-img

168

Napajalniki so med 400 in 500 W, tako da čez to ne more. So pa absolutno predimenzionirani, tako da... ugibam, da med delovanjem (ko kaj dela in praska po disku) tam okoli 200 W, ko čaka na tvoje tipkanje okoli 100 W (procesor idle, disk ne dela), v standby-u pa tam okoli 10 W). LCD monitor žre recimo okoli 50 W, ko kaže sliko. Printer je (doma) skoraj stalno v standby-u, žre malo, recimo 5W.
Prenosnik žre, tako po občutku, približno polovico teh vrednosti.
Vse vrednosti so čez prst, lahko pa pogledaš v dokumentacijo računalnika - tam ti točno piše!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem