IZVIRNO SPOROČILO: pupa25
Mislim, da ti predvsem manjka vključenost v vrtec in več informacij. Vendar jih moraš sama poiskati. In če se stvari ne odvijajo, kot bi si sama želela, se moraš potruditi, da bi kaj spremenila ...
Pupa, sama postavljam zelo konkretna vprašanja na katera s strani vzgojiteljice ne dobim odgovorov, ker obrne temo, ali pa so njeni odgovori zelo medli.
Primer - zapisan po spominu, besede so drugačne, smisel enak:
Koliko je danes pojedel za kosilo? (bila je zelenjavno - mesna rižota)
Normalno, eno porcijo. Ne, pravzaprav smo mu dali še eno, ker ima rižoto rad.
Koliko je to normalno, en krožnik?
Toliko kolikor je ena porcija za tako majhne otroke. Veste, ti otroci jedo zelo malo.
Moj sin ima rad rižoto in poje je skoraj za obrok odraslega človeka.
Ja, jo ima rad in zato smo mu dali tudi drugo porcijo.
Je jedel tudi meso?
Ja, seveda. (potem se je verjetno spomnila, da smo vegetarijanci) No, ne dosti, tisto, kar mu je ostalo na žlici.
Je pojedel tudi kaj kruha? Ah, veste da ne vem natančno, me sva dali kruh na mizo potem ga je pa vzel tisti, ki ga je hotel.
Prideva s sinom do avta in me vprašal za bobi palčke.
Prideva domov in prosi, da naredim pašto tudi njemu, poje cel mali krožnik pašte s paradižnikovo omako in parmezanom.
Drugi dan se zgodba nadaljuje ampak ne bi bila rada predolga.
V glavnem, katero koli konkretno vprašanje postavim, vedno dobim nazaj medel odgovor ali to, česar sploh nisem spraševala.
Na pogovor z ravnateljico se pripravljam in se odpravljam čez nekaj tednov. Še vedno upam, da so to le začetniške težave in da bo vse skupaj potekalo tako kot si jaz predstavljam.
In zato sem tudi povprašala po izkušnjah - da vidim, če so moje predstave znanstvena fantastika ali realnost.