Zakaj pa te reči tako zelo resno vzameš? Naj si mislijo svoje, saj to nič ne pove, o vama. Če jaz jem hruške namesto jabolk, to o jabolkih popolnoma nič ne pove. pa četudi jaz govorim zraven hruške, hruške, samo hruške so gud, vse ostalo je bljak, je jasno, da to o hruškah nič ne pove. Meni bi bilo celo smešno. Enako je z odnosi. Lahko ti nekdo ne vem kaj pravi, dokler ga jemlješ kot jabolka in hruške, pa ti je smešen zraven, se ne moreš razburjat zato. Štekaš? Tvoja sreča ne more biti odvisna od tega, kaj reče tašča. Še cel lajf boš morala včasih njeno mnenje slišat. Pa kaj? Pravico ima mislit po svoje. Ti pa pač po svoje.
Če bi se ti nasmejala, pa rekla: Škoda, hojice pa res ne bo mogel uporabljati, žal mi je, da nista kupila raje bicikel, ker ga bo res rabil. A bi bila kakšna varianta, da gresta zamenjat. Zelo si želim bicikel zanj. Najbrž bi imela ti več od tega, pa še oni bi vsaj vedeli, kaj naj pričakujejo ali pa bi ti celo dobila kolo za malega.
Če bi ti rekla, da seveda kuhaš samo eno in isto, vsak dan ponavljaš znova in znova in je samo repo in fižol in repo in fižol in bi se na glas smejala zraven, pa če bi rekla, da še dobro, da ima babico, ko ga tako lepo zna potolažit, kadar joka, pa ji ga porinila v roke z nasmeškom, bi bila tudi reakcija najbrž drugačna, kot če si užaljena.
Reci ji, da si ti tudi želiš večji avto, samo da žal nimaš denarja za to. Pa da lahko pomagata pri tem, da bosta čist vesela, pa takojji povej, kateri avto imata ogledan, da si ne bi zmislila kaj čudnega od avta.
A veš, medsebojnih odnosov ne moreš kar tako ukazovat, kako naj se nekdo vede, kaj naj si misli, ali ti reče, jih pa gotovo kreiraš tudi ti s svojimi odzivi na vse skupaj, ap s svojim dojemanjem situacije. Tukaj pa lahko marsikaj narediš, prav gotovo.