writing-img

krči, ker poje ogromno zraka?

clock-img

25.11.2007, 23:03

clock-img

živa

pencil-img

2366

Hoj!

Moj mali še ne enomesečnik ima obupne krče 24 ur na dan. Ko se dojiva ali pri pitju čaja po flaški mi naravnost hlasta in posledično poje ogromno zraka, najbrž ga zato tako zvija. Enako je, če ga dojim, preden je lačen. Potem seveda mora podreti enih deset kup(čk)ov, ima vetrove, kaka mi čisto zeleno ...

Ali lahko kaj naredim, da bi bilo bolje?

Lp,

živa

clock-img

25.11.2007, 23:32

clock-img

PIAF

pencil-img

763

Pri nas je (bilo) isto! Naša še cmoka zraven ko se dojiva. Menda ima zato take krče, seveda!
Mi lajšamo z masiranjem, podiranjem kupčkov (ki si tudi kar sledijo), moram pa rečt, d aje glede hlastanja sedaj pri 3 mesecih bolje. Prvi mesec je bilo pa tudi tako kot pri tebi in sem si najprej malo mleka ven stisnila, preden sem ji dala, pa je bilo bolje. Probaj.

clock-img

25.11.2007, 23:44

clock-img

skuštrana

pencil-img

7010

malo mleka ven stisnila, preden sem ji dala,

Tole je dober nasvet, morda pomaga, sploh če imaš full  močen refleks sprostitve mleka. Morda ga tisto prvo mleko full zalije in malček ne more vlečt tako hitro, posledično pa full hlasta in golta zrak.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

clock-img

26.11.2007, 08:56

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: živa

Hoj!

Moj mali še ne enomesečnik ima obupne krče 24 ur na dan. Ko se dojiva ali pri pitju čaja po flaški mi naravnost hlasta in posledično poje ogromno zraka, najbrž ga zato tako zvija. Enako je, če ga dojim, preden je lačen. Potem seveda mora podreti enih deset kup(čk)ov, ima vetrove, kaka mi čisto zeleno ...

Ali lahko kaj naredim, da bi bilo bolje?

Lp,

živa

mislim, da to dvoje ni povezano. prav tako niso povezani krci in tvoja prehrana (ce kaj talkega pojes, potem dojencke ne bo dobil krcev). Krci pac so in mislim, da se jih ne da ublazit. Pomaga pa, ce ga veliko masiras, nosis pokonci, ipd. da bo podrl cimvec kupckov.

clock-img

26.11.2007, 09:19

clock-img

jaša2

pencil-img

658

mojo malo je tud ful zvijalo prvi mesec, kr sem imela ogromno mleko, da je kr lilo ven in ni mogla dosti hitro požirat in se je najedla zraka. zaradi hrane, ki sem jo pojedla, toni moglo biti, ker sem tako grozno pazla, kaj sem pojedla, da ja ne bi bilo kaj narobe, tak da...
ja pomaga pa masiranje trbuščka v smeri urinega kazalca, čimvečkrat ga razvij, naj se razbrca, pa komarčkov čaj bi tud naj malo pomirjal. poleg vsega tega sem pa sprobala kar nekaj teh kapljic proti zvijanju (BIMBI GAS, BABYNOS...), najbolj pa so pomagale ANTIFLAT kapljice, ki jih dobiš v Avstriji brez recepta.

Žensko srce je kot globok ocean, poln skrivnosti...

clock-img

26.11.2007, 10:56

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

naša je bila jedka zraka prve 3 mesece - so mi rekli, da se naučijo lepš jest, ko so mal večji. in res po 3 mescih je bolje. pred tem smo mel sirup/kapljice minifom (ne vem kako se imenujejo v sloveniji) za krče in so delale. pomaga, da gre ta zrak prej ven iz dojenčka.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem