writing-img

krajši del. čas - prekinitev

clock-img

24.01.2006, 09:33

clock-img

ticika

pencil-img

108

Trenutno uveljavljem pravico do dela s krajšim del. časom in sicer pogodbo imam do konca junija. Ker pa sem spet srečka nosečka premišljujem, da bi prekinila, saj bi se mi povečala plača in s tem tudi kasneje porodniška.
Zanima me, koliko časa prej moram to spročiti na CSD? Ali bi lahko recimo od 1. feb. delala polni delovni čas, na CSD pa to sporočim jutri.

Imam dva prekrasna sončka, ki mi sijeta in polepšata vsak dan.

clock-img

24.01.2006, 11:54

clock-img

Anonimen

Sama sem to preverjala na CSD pred par meseci. Njihov odgovor je bil sledec:Lahko jim posljem dopis o prekinitvi takoj, vendar;
1.) delodajalec NI dolzan spremeniti delovno razmerje do dolocenega datuma v pogodbi o krajsem delovnem casu nazaj v 8 urnega ( se pravi, lahko izgubis pravico do placila prispevkov s strani CSD )
2.) Krajsega delovnika ne mores kasneje zopet uveljavljati ( za istega otroka )

JAz sem kar sotala pri krajsem delovenm casu, kar mi kar prav pride, ker verjetno 8 ur bi pa tesko presedela v sluzbi, glede na tezace ki jih imam s hrbtenico v tej npsecnosti.

clock-img

07.02.2006, 14:25

clock-img

asso

pencil-img

3700

Kot jaz vem lahko prekineš, samo moraš delodajalca o svojem namenu obvestiti (mislim da) 30 dni pred nastopom oz., če se lahko zmeniš ti lahko tudi prej odobri.
CSD pa si o spremembah dolžan obvestiti takoj, ko nastopi sprememba (ko se z delodajalcem dogovoriš - ko ti da aneks k pogodbi).
In tudi kasneje lahko za istega otroka ponovno koristiš krajši delovni časuser posted image  vsaj kot sem se jaz zanimalauser posted image

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem