writing-img

kravje mleko

clock-img

13.11.2007, 10:48

clock-img

darcicaa

pencil-img

26

Punce pozdravljene:)
Uporaba krajega mleka-od kmeta, ne iz trgovine-ali ga uporabljate, oziroma kako ga uporabljate (razredčenega)?
Hvala, lp

Naš Tevž je star 6 mesecevuser posted image user posted image user posted image

clock-img

13.11.2007, 11:19

clock-img

blazka

pencil-img

554

Jaz sem dala kravje mleko (iz trgovine) šele pri 11 mesecih. Pred tem sem ga dala le čisto malo poleg polente ali gresa.

clock-img

13.11.2007, 13:38

clock-img

blue sky

pencil-img

2468

Otrok naj bi vsaj do 1. leta užival le materino ali adaptirano mleko in ne kravjega. Mislim, da je tukaj res čisto vseeno, ali je mleko kupljeno ali domače user posted image .

clock-img

13.11.2007, 13:43

clock-img

Anonimen

pozdravljena! jaz mojo sicer še dojim, zato ti ne vem svetovati. bom pa ti prepisala, kar sem dobila od moje P:
najprej piše o tem, da je dojenje seveda najboljše..... potem pa dalje:
v primerih, ko se starši kljub navedenemu odločajpo za kravje mleko (kar je najslabša varianta), je v prvih 2 mesecih potrebno dajati razredčeno, 1/2 KM, od 2 do 6 meseca pa 2/3 (z dodatkom 5 g sladkorja na 100 ml; po možnosti KM v prahu).
v prvih 2 letih otrokove starosti naj se ne uporablja posnetega mleka z zmanjšano vsebnostjo maščob. otrok namreč v svojem zgodnjem razvoju potrebuje polnomastno mleko. v drugi polovici prvega leta ter do konca drugega leta starosti je priporočljiva dnevna količina mleka približno 0,5 l.

upam, da sem ti kaj pomagala.  user posted image

clock-img

13.11.2007, 14:01

clock-img

darcicaa

pencil-img

26

Hvala za pomoč:)

Jaz mojega še vedno dojim, dodajam pa mu sadne in zelenjavne obroke, zvečer pa poleg mojega mleka še eno mlečno kašico, ki se meša z mlekom oz. z vodo. Če imam dovolj svojega mleka, mu jo pripravim iz tega, drugače pa dam adaptirano. Zanimalo me je, če je katera polletnike že hranila s kravjim mlekom (se mi zdi bolj naravno, kot kupljeno ali adaptirano). Pri tem se mislila največ 1 dl na dan.

Hvala, lp:)

clock-img

14.11.2007, 21:19

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Ni vseeno, ali je kupljeno ali domače, ker domače je treba dobro prekuhat. Tisto o mešanju mleka z vodo in celo dodajanjem sladkorja, tega pa jaz ne delam. Baje, da mleka ni treba mešat z vodo.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem