writing-img

kredit-vezan na EUR ali CHF

clock-img

18.05.2006, 15:08

clock-img

eva1

pencil-img

4835

Zanima me kakšna je razlika med enim in drugim? Zakaj je obrok ful manjši če je vezan na CHF? Nč mi ni jasno user posted image user posted image user posted image

clock-img

18.05.2006, 15:12

clock-img

Klarissa

pencil-img

665

zadnjič je pisalo v Financah, da je bolj varno vzeti kredit v EUR.
lp

clock-img

18.05.2006, 15:22

clock-img

Anonimen

Razlika je v tem, da se pri CHF kreditu obrok mesečno preračuna iz CHF v SIT po tečaju za CHF, pri EUR pa po tečaju za EUR.

Obrok pa je nižji zato, ker so osnovne obrestne mere pri kreditih v CHF nižje. Zakaj pa ne vem....Verjetno zato, ker je Švica stabilna država, bolj kot cela Evropa skupaj user posted image

clock-img

18.05.2006, 15:25

clock-img

darja72

pencil-img

614

Samo v info, če vzameš stanovanjski kredit v Hypo banki imaš možnost večvalutnega kredita, zavarovati pa ga moraš z hipoteko. To pomeni, da kredit lahko začneš z švicarji in če se razmerje poslabša ti na podlagi pisne vloge kredit spremenijo v evre. Upam, da je odgovor kaj koristen.

clock-img

18.05.2006, 16:39

clock-img

mika

pencil-img

6485

kredit ti iz chf lahko spremenijo v eur, tudi če nimaš hipotekarnega kredita. Midva imava v HYpo banki kredit na 15 let in vezan na chf, ker je bolj stabilen. Če bi se pa kaj začelo s chf dogajat, bova pa menjala v eur.
Lp, Mika

clock-img

18.05.2006, 20:30

clock-img

nina6

pencil-img

97

Jaz imam kredit v CFH. DO 1.1.2007 ne pričakujem drastičnih sprememb, potem bom itak imeli eure, ša bomo videli
So mi pa vsi priporočali CHF

clock-img

18.05.2006, 21:48

clock-img

darja72

pencil-img

614

Mika, večvaluten kredit je vezan samo na hipoteko. Seveda pa lahko kadarkoli valuto spremeniš, če imaš kredo na švicarja. In sicer tako, da vzameš nov kredit s katerim poplačaš starega. Preveri.

clock-img

19.05.2006, 08:53

clock-img

2ursae

pencil-img

4420

ja, jaz sem tudi vzela na chf vezan kredit (nižja anuiteta kot pri na eur vezanega), ampak le zato, ker ga bom odplačevala le 3 leta in za tako kratek čas je predvidljivo, da drastičnih spramemb ne bo.
Ko pa sem vzela dolgoročni kredit, sem se pa definitivno odločila za eur.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

clock-img

06.06.2006, 21:43

clock-img

leong

pencil-img

2

Morda bodo kaj ugodnejšega našli na http://www.kreditnicenter.si (brezplačno) ali www.hitrikredit.si (zaračunajo provizijo).

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem