writing-img

kroglice brez ruma

clock-img

22.12.2012, 10:05

clock-img

Katy78

pencil-img

3275

Jaz se spomnim, da smo jih vedno delali z rumom, zdaj bi pa s tamalim rada delala brez ruma (jaz jih ravno zaradi ruma še danes ne maram user posted image ) pa me zanima, ali naj delam kar po istem receptu samo da pač ne dodam ruma? Če ne dodaš ruma, ali pride dovolj mokra masa, da se lepo oblikujejo kroglce ali pa je treba dodati kakšno drugo tekočino, npr. mleko? Kekse sva z mami zmleli kar v mašinci za mletje orehov - a bo ok, če jih dam npr. v vrečko in speštam z valjarjem? Aja, pa prosim še kakšen recept, ker sem par različnih pogledala pa eni dajejo notri mleko, drugi ne... Saj vem, čudna vprašanja, ampak sladice niso moja "jača strana". user posted image

clock-img

22.12.2012, 10:41

clock-img

Najaa

pencil-img

16801

Jaz vedno, ko delam kroglice, naredim en del z rumom in en brez (za otroke) in v ta brez dodam mleko. Dam pa tudi sok ene pomaranče, tako da mleka niti ni treba tako veliko.

clock-img

22.12.2012, 11:06

clock-img

mini86

pencil-img

6050

js jih veeedno delam po tem receptu in so božanski

RUMOVE KROGLICE

40 dag zdrobljenih keksov
4 žlice ruma
15 dag masla
15 dag sladkorja v prahu
15 dag kokosa
1 žlica kakava
voda ali mleko

piškote js razdrobim v vrečki kar z tistim kladivom za meso..čist super..rum dam, ne pa toliko da bi z njem nadomestila tekočino-js pač uporabljam mleko..če je premokro dodam še kokos..

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

clock-img

22.12.2012, 11:12

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

jaz nikoli ne delam z rumom. dam rumovo esenco in mleko.

clock-img

22.12.2012, 11:46

clock-img

Čebel@

pencil-img

16171

mi smo jih prešnji vikend delali in ravno tako brez ruma zaradi otrok. dala sem 4 žlice mleka(pač namesto ruma) in je masa prišla preveč mokra in niso tako fino uspele. danes jih bomo delali ponovno in dala bom le 2 žlici mleka-bo dovolj

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem