writing-img

kromosomska napaka

clock-img

23.04.2005, 10:09

clock-img

nogometas

pencil-img

252

Ali katera kaj več ve o kromosomski napaki, ki jo nakazuje nepravilen vozel na popkovnici in se zaradi nje otrok rodi z odprto trebušno votlino?? Jaz sem malo brskala in našla samo nekaj takega kot "hiperehogeno črevo", ki naj bi naznanjalo cistično fibrozo, pa ne vem, če je to - to. Prosim, pomagajte mi!! :(:zmeden:
LP

clock-img

23.04.2005, 10:12

clock-img

Anonimen

Nimam pojma ampak a si iskala tudi pri Pušenjaku na MON-u?

Če nič drugega ne najdeš mu pa postavi vprašanje.

clock-img

23.04.2005, 12:00

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Joj, pojma nimam, ampak tale ideja s Pušenjakom je ok. A to zase sprašuješ? Saj bi najbrž tvoja G tudi kaj vedela o tem, ali kako?
Kar se vozla tiče, pa poznam samo tisto, ko otrok tako zelo spreminja lego v trebuhu, da si naredi vozel na popkovnici in s tem ne dobiva dovolj hrane in kisika, pa pride do zastoja v rasti (zahirančki). Samo to ni na začetku nosečnosti in tudi ni tako pogosto.

clock-img

23.04.2005, 18:34

clock-img

smrka

pencil-img

3582

Moja teta je rodila dvojcki, ena je bila ok, druga se je rodila s crevesjem zunaj. Vendar so vse uredili in je puncka zdrava in zivahna kot prva. O kromosomski napaki pa sem slisala ko je kolegica rodila prizadetega otroka.
smrka:kuza:

clock-img

23.04.2005, 19:19

clock-img

tanjao1

pencil-img

28

Zdravo!
Koliko časa pa si noseča? Ali si šla na NS, ker tam ti tudi to vidi če je trebušček lepo prekrit. Tako,da ti pravi čas ugotovijo,če bi bilo kaj narobe!
Ciao!!!
:muca:
:nosecka:20t

clock-img

23.04.2005, 21:23

clock-img

nogometas

pencil-img

252

Napako mi je odkril dr.Pušenjak na NS sredi 11.tedna. Ker pa je še zelo zgodaj, se še slabo vidi in je lahko stvar fiziološke narave ter bo s časom izzvenela, zato me je naročil še 1x 13.5., ko bom v 15. tednu in bo vse jasno. Me pa seveda skrbi, čeprav sem zelo optimistična in ne delam panike. Zanima pa me, če katera ve, kakšno je zdravljenje takšnih :duda:, ki se rodijo z odprto trebušno votlino. Že vnaprej hvala za odgovore!
LP

clock-img

27.04.2005, 21:08

clock-img

schnappi

pencil-img

18

Tisti, ki se rodijo z odprto trebušno votlino, gredo takoj po rojstvu na operacijo, kjer črevesje namestijo nazaj v trebušno votlino.Upa, da pri tebi to ne bo potrebno, sicer pa vso srečo.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem