cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

kruh iz polnozrnate ržene moke

clock-img

19.03.2008, 12:57

clock-img

biga

pencil-img

838

Kako naj ga spečem iz te moke (kupila sem jo v DM-ju od Alnature, pa ni gor recepta)? Predvsem me zanima, koliko moke potrebujem in če jo je treba kaj zmešat z belo moko, pa druge sestavine. Recept bi pa rabila za avtomat za kruh. Če se da, kak recept brez mleka, ker imamo alergika.

clock-img

19.03.2008, 13:17

clock-img

urška

pencil-img

3136

takle je recept za moj kruhomat (imam unega z eno metlico - torej lahko spčem največ 900 g kruha)

310 ml vode
3 čajne žlice limoninega soka
425 g polnozrnate moke
75 g bele moke
1,5 čajne žličke soli
2 čajni žlički sladkorja
25 g masla
1,5 žličke suhega kvasa

potem daš sestavine v pekač tko kot maš v navodilih. v moje m receptu je zraven še mleko v prahu, ki pa ti ga ni treba dat (oz. ga ne smeš dat). pečem pa na programu 6 - velik polnozrnat kruh. izpustiš lahko seveda tudi belo moko, vendar moraš dat potem malo več kvasa, ker je polnozranta moka 'težja' in kruh ne vzhaja tako fejst. no v mojih navodilih piše še tole: če želite lahko kruh 55 min pred koncem pečenja po vrhu amažete z vodo, posujete z malo polnozrante moke in raznimi semeni ali kosmiči.

clock-img

19.03.2008, 14:53

clock-img

urskas

pencil-img

683

mleko lahko enostavno nadomestiš z vodo.
Obvezno moraš dodati vsaj 1/3 bele moke, ker ržena ne vsebuje glutena in zato kruh samo iz ržene moke ne vzhaha čisto nič, in ni dober.

clock-img

19.03.2008, 22:35

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Ni nujno dat belo moko. Taprav ržen kruh je itak bolj tanek. Lahko pa daš polnozrnato pšenično moko, če hočeš, da je kruh "debel"user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem