writing-img

kuhanje med tednom

clock-img

16.04.2007, 17:28

clock-img

lolita_0

pencil-img

76

Živijo,
zanima me kaj in kako kuhate med tednom (razen testenin), da je kosilo oziroma večerja raznovrsta in pripravljena v pol ure?

clock-img

16.04.2007, 17:31

clock-img

Anonimen

Običajno ne kuham ker oba jeva v službi. Če pa že imam pa dosti na zalogi v skrinji. Čez vikend ko kuham skuham večjo količino in dam zamrznit. Drugače pa kakšna rižota je tudi kar dost hitro narejena. Jaz imam ful rada pire, špinačo pa sojine zrezke.
Včasih naredim njoke z zelenjavo in piščancem v smetanovi omaki.
Sedaj ko je toplo pa bodo na jedilniku raznorazne solate, sadne kupe, kuhana zelenjava in zrezek.....
Aja pa tortilje tudi dostikrat jeva, z raznoraznimi nadevi. Je tudi narejeno v pol ure. Pa bagetke z raznoraznimi nadevi....

clock-img

16.04.2007, 17:36

clock-img

Anonimen

Kakšno zelenjavno juho+palačinke, paniran sir pa solata, testenine, rižota, pizza, pire krompir+bučke v omaki ali pa špinača

< Sporočilo je popravil ninny -- 16.4.2007 17:45:30 >

clock-img

16.04.2007, 17:37

clock-img

Anonimen

Jas ko sem hodila v službo sem vedno prejšnji dan pripravila kaj, kakšen segedinar, filano papriko, pasulj itd..
Ali pa recimo meso prepražila prejšnji dan in drugi dan do konca naredila(goveje, ker rabi več časa kuhanja).

clock-img

16.04.2007, 18:34

clock-img

2 Sraki

pencil-img

1159

Jest mam večino stvari kuhanih v pol ure. Kuham namreč z ekonom loncem in je stvar ekspresno hitro skuhanih. Včasih mi je žal, da ne reskiram in si ne kupim še enega, ker potem bi bilo pa kosilo narejeno v 15 minutah user posted image user posted image user posted image . No to ravno ne gre, je pa res da je ekonom lonec zakonuser posted image user posted image user posted image !

clock-img

16.04.2007, 18:52

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

- paniran oslič, tudi škarpena, paniran sir, piščanec
- pire krompir + špinača + jajček
- zelenjavna juhica + nutela palačinke
- v pečici pečen krompir + solata
- riž + piščanec v naravni ali smetanovi omaki + solata
- rižev narastek + kompot
- skutine palačinke + kompot
- kuhan riž + postrv
- špageti carbonara, bolonese, s tuno, feferoni, kaprami - svašta od testenin
- svinjska ribica v smetanovi omaki + pire krompir
- srčki v omaki + pire krompir
- moj ima ful rad pražena jetrca + pražen krompir
- pizza
- bučke v omaki
- njoki z gorgonzolo, včasih tudi orehi
- cordon blue + pomfi

--------------------------------------


< Sporočilo je popravil london_paris -- 16.4.2007 18:53:05 >

clock-img

16.04.2007, 18:55

clock-img

Anonimen

najraj nč :)

clock-img

16.04.2007, 22:36

clock-img

saving

pencil-img

168

Jaz si včasih skrajšam čas kuhanja tako, da kaj "recikliram". Npr. pašta+bolonjska omaka, pa narediš 2x več omake in čez 2 dni polnjene bučke z omako. Ali pa skuhaš juho in naslednji dan porabiš meso iz juhe v solati (čebulca pa to user posted image ). Ribe so zelo hitro skuhane, v 1/2 ure spečeš 1 kg veliko ribo za šalo. Rižota vzame kakih 40 minut, narediš pa lahko čuda različnih. Pašte vzamejo kakih 30 minut, skupaj z omako. Drugače pa med tednom mi ene 3x resno kuhamo, 2x pa nekaj bolj zmutimo (kakšen gres, suha večerja, malo bolj ornk solata...). Saj v končni fazi ni taka katastrofa, če daš na mizo polnozrnat kruh, poli salamo, pa kakšno surovo zelenjavo (solata, narezan paradajz, korenček) in sadje, a ne?

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem