writing-img

kuhanje na pari

clock-img

07.05.2009, 12:18

clock-img

moyca

pencil-img

240

ojla
koliko minut za vaše user posted image kuhate zelenjavo na pari?
a uporabljate kakšne posebne posode, ali enostavno improvizirate s cedilom?

clock-img

07.05.2009, 12:36

clock-img

petrolejka

pencil-img

147

Živjo!

Zelenjava je na pari zelo hitro kuhana. Ne vem v minutah, je pa hitro. Cca. 10-15 min. Ampak odvisno spet, katero zelenjavo kuhaš. Malo sprobaj in ko je srednje mehko, je dovolj.

Jaz sem v Merkurju kupila tako "kahlico" za kuhanje  na pari. Se odpre kot cvet, tako da se prilagodi na velikost posode. Brezveze kupovati kakšne drage posode. Mislim, da ima Tefal eno tako ultra posodo za na pult in jo vklopiš v vtičnico. Samo nimam dovolj prostora na pultu ali omarici, da jo lahko pospravim. Je pa taka, da lahko več stvari hkrati kuhaš. Na eni plošči zelenjavo, na drugi ribe... Je bila "kahlica" cenejša in ravno tako uporabna.

clock-img

07.05.2009, 23:07

clock-img

Najaa

pencil-img

16801

Jaz imam tudi to "kahlico" za na posodo in je super. Kuham pa približno 20 minut.

clock-img

07.05.2009, 23:13

clock-img

BUŠICA

pencil-img

1717

jaz sem tudi kuhala na pari (zaradi vitaminov). kupila pa sem manjši lonec v dveh delih. se pa kar hitro skuha, probaš z vilico in to je to. zelenjava pa ni toliko vodena in je boljšega okusa.

clock-img

08.05.2009, 05:23

clock-img

Tisana

pencil-img

1164

Imamo posebno "cedilo" za kuhanje na pari (stane par evrov). Čas kuhanja pa je odvisen od zelenjave - trša kot je, večji kot so kosi, dalj časa se kuha. Simpl k pasulj. user posted image

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

clock-img

08.05.2009, 07:04

clock-img

moyca

pencil-img

240

tnxuser posted image

clock-img

08.05.2009, 21:21

clock-img

Veselka21

pencil-img

54

Tisana, kje si kupila to posebno cedilo? Hvala za info!

clock-img

08.05.2009, 21:23

clock-img

EMILY 3

pencil-img

126

TISANA   kje pa si kupla toto cedilo???se mi glih ne ne da hodit po trgovinah,po takšni vročini....pa bi te lepo prosla če mi lahk poveš.da sam grem tja in kupim.....ali pa če katrea ve....pa hvala...lp

clock-img

08.05.2009, 22:53

clock-img

Najaa

pencil-img

16801

IZVIRNO SPOROČILO: Veselka21

Tisana, kje si kupila to posebno cedilo? Hvala za info!

merkur

clock-img

10.05.2009, 19:53

clock-img

Tisana

pencil-img

1164

IZVIRNO SPOROČILO: EMILY 3

TISANA   kje pa si kupla toto cedilo???se mi glih ne ne da hodit po trgovinah,po takšni vročini....pa bi te lepo prosla če mi lahk poveš.da sam grem tja in kupim.....ali pa če katrea ve....pa hvala...lp

V E'leclerc-u.

Sicer sem pa našla tole na netu: KLIKNI

Moram pa reči, da je bil v E'leclercu cenejši (mislim, da okrog 4 evre), samo ga očitno več nimajo.

< Sporočilo je popravil Tisana -- 10.5.2009 19:55:10 >

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

clock-img

10.05.2009, 21:28

clock-img

Veselka21

pencil-img

54

V Mercator tehniki sem ga videla. Bil je ca 6 eurov

clock-img

10.05.2009, 21:53

clock-img

freha

pencil-img

329

a je kera kje vidla tako "rešetko" iz bambusa?

clock-img

31.05.2009, 22:14

clock-img

julam

pencil-img

772

jaz tudi kuham na kahlici, cvetačo/brokoli pa kar prosto stoječe v 2cm vode. Če kuham rižoto, narežem zelenjavo kar povrhu in se kuha nad rižem, enako naredim pri omakah. Nekatero zelenjavo (bučke, kolerabico,...) narežem na tanke lističe in so mimo grede mehki. 

clock-img

27.06.2009, 15:09

clock-img

sinskaT

pencil-img

1075

IZVIRNO SPOROČILO: freha

a je kera kje vidla tako "rešetko" iz bambusa?

Enkrat sem videla, da jo imajo v Butlersu Supernova -če ima katera kakšne bolj frišne informacije, so me sama ušesa user posted image .

♪♫♪♫♫

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem