cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

kuhanje riža

clock-img

08.02.2012, 20:11

clock-img

jernejp

pencil-img

5

Pozdravljeni!

Sem fant star 20 let in zelo rad kuham. >Redno gledam kuharske oddaje o kuhanju in se ob njih tudi veliko naučim. Lahko bi se pohvalil s kar nekaj specialitetami, ki sem se jih že lotil.
No, imam pa en problem in sicer; letos pred novim letom sem hotel svoje prijatelje razveseliti z enim odlično pripravljenim kosilom. Vse sem odlično pripravil le pri RIŽ - u pa se mi je nekaj zalomilo. Riž nevem zakaj je bil preveč voden - se pravi preveč mehak ter kot bi bil voden. Že neštetokrat se doma skuhal odličen riž. Doma vedno kupujem riž iz merkatorja - zlato polje. To pa je bil nek riž iz Kitajske - mogoče se ta riž iz kitajske drugače kuha kot iz merkatorja ?? Ali ta riž potrebuje manj vode ali pa nismo bili navajeni takšnega okusa.

Vprašal bi ali je že kdo kuhal s tem Kitajskim rižem ali pa res ne znam kuhat riža
Za odgovore se že vnaprej zahvaljujem.

clock-img

09.02.2012, 08:54

clock-img

mini86

pencil-img

6050

hm....za ta kitajski riž res ne vem..pomoje bi mogu mal navodila prebrat, zihr kej piše..

drugače pa js zmeri kupujem proboild riž in se nikoli ne razkuha in je dober..vsako zrno posebi, razn za rižev narastek če se le da mam unga ta pocastga..


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

clock-img

09.02.2012, 14:21

clock-img

.sara.

pencil-img

56

Jaz riž vedno pripravljam v pečici. Torej, vklopim jo na 200 stopinj da se ogreje. Medtem na štedilnik pripravim posodo z malo olja, prepražim malo čebule in zelenjave, dodam riž, posolim, povegetam, malo premešam, nato pa zalijem z vodo. Dam eno posodico riža in dve posodici vode, dobro premešam in počakam da zavre. Pokrijem s pokrovko in da m v ogreto pečico za dobrih 20minut. 

clock-img

09.02.2012, 18:47

clock-img

jernejp

pencil-img

5

Se pravi ni nihče slišal še za ta kitajski riž, verjetno so res bila tudi navodila pa jih nisem prebral... Proboid oz. parboiled riž je riž, ki se nikoli ne skuha sedaj bom kuhal vedno s tem rižem - prebral na internetu da je dober ta riž. Hvala Mini za nasvet :)

Sara! Ti si res odlična kuharica - še prepražiš s čebulo pa zelenjavo... to mora bit okusno pa še kakšna pečenka zraven - njami

Uglavnem ne kuham več s kitajskim rižem!

clock-img

09.02.2012, 20:41

clock-img

mini86

pencil-img

6050

Proboid oz. parboiled riž



user posted image user posted image


js glih delam sedaj rižoto s faširanim za jutri za kosilo..faširan pa mi je ostal od musake včerajuser posted image


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

clock-img

11.02.2012, 17:41

clock-img

bohinjski_slavček

pencil-img

1

včasih zna bit tud problem v tem, da mešaš z isto kuhalnico različne stvari:) sploh pri tem kitajskem rižu morš imet samo eno kuhalnico.. pa še ta je najboljša če je iz hrastovga lesa:)

šalo na stran.. ravno na to temo sva nekaj dni nazaj govorila z mami.. je sicer kuharica v restavraciji. rekla mi pa je, da je tud zelo odvisno koliko se riž namaka med rastjo. da je to zelo pomembna stvar pri pridelovanju riža.. jst se sicer nism ravno strinju z njo, ampak mi je potem podrobno razložila.. tko da čist možno da so kitajčki mal preveč zalil riž,, in je biu posledično voden..

drugač pa jernej, ne obupaj, glavo pokonci, pa zagotovo so to bili prijatelji hvaležni..

ps. katere oddaje pa gledaš?? tud sam sem navdušen nad njimi

clock-img

13.02.2012, 16:25

clock-img

jernejp

pencil-img

5

IZVIRNO SPOROČILO: bohinjski_slavček



drugač pa jernej, ne obupaj, glavo pokonci, pa zagotovo so to bili prijatelji hvaležni..

ps. katere oddaje pa gledaš?? tud sam sem navdušen nad njimi






upam da so mi bili hvaležni..


Ja najbolj všeč mi je Marjan - še posebej z njegovimi svinjskimi specialitetami, pa tudi rubrika kuhanja v jutranji oddaji Dobro jutro.

< Sporočilo je popravil jernejp -- 13.2.2012 16:36:53 >

clock-img

13.02.2012, 16:40

clock-img

jernejp

pencil-img

5



user posted image user posted image


js glih delam sedaj rižoto s faširanim za jutri za kosilo..faširan pa mi je ostal od musake včerajuser posted image

[/quote]

O mini  :) Če je še kaj rižote ostalo se toplo priporočam. Če ne pa kdaj drugič user posted image


clock-img

13.02.2012, 16:42

clock-img

mini86

pencil-img

6050

IZVIRNO SPOROČILO: jernejp



user posted image user posted image


js glih delam sedaj rižoto s faširanim za jutri za kosilo..faširan pa mi je ostal od musake včerajuser posted image



O mini  :) Če je še kaj rižote ostalo se toplo priporočam. Če ne pa kdaj drugič user posted image





user posted image user posted image
višek je v skrinji za mojga za malico..mal si prepoznuser posted image


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

clock-img

13.02.2012, 17:10

clock-img

jernejp

pencil-img

5

IZVIRNO SPOROČILO: mini86

IZVIRNO SPOROČILO: jernejp



user posted image user posted image


js glih delam sedaj rižoto s faširanim za jutri za kosilo..faširan pa mi je ostal od musake včerajuser posted image



O mini  :) Če je še kaj rižote ostalo se toplo priporočam. Če ne pa kdaj drugič user posted image





user posted image user posted image
višek je v skrinji za mojga za malico..mal si prepoznuser posted image



Škoda pa kdaj drugič user posted image



clock-img

21.02.2012, 12:37

clock-img

Poka

pencil-img

1696

Jasminov riž bi se naj skuhal en dan prej, da postane bolj lepljiv... Ali ap da nekaj časa stoji, je tudi OK. To pomaga pri meni - ko mi tudi riž ni nikakor uspel, zdaj je pa ok.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem