Nevica, lih pravi primer si dala
. A veš, jaz sem tudi načeloma proti majhnim in velikim lažem, ampak včasih pa se mi zdi bolje nekaj drugega rečt, ker bo za sogovornika tako dobro. Meni tudi mož pove direkt, če mu moja frizura ni všeč, pa se za to ne sekiram, če sem jaz zadovoljna.
Imam pa prijateljico, ki je grozno obsedena s svojim videzom in vse kar dela, dela zato in tako, da bo všeč drugim. Pa si je enkrat končno šla narediti frizuro, ki je bila njej všeč. Ni ji lih najbolj pasala, grozna pa tudi ni bila videt, je pa bila z njo zelo zadovoljna. Dobro se je počutila. In sem ji rekla, da izgleda super, čeprav bi ji kakšna druga frizura bolj pasala. Ampak sem ji zanalašč rekla, da je videti odlično, ravno zato, ker je prvič v življenju naredila nekaj, kar je sama hotela in tako kot je hotela. Če bi ji jaz v tistem trenutku povedala kaj si res mislim, potem bi še isti dan tekla nazaj h frizerki, naj ji naredi tako frizuro, kot jaz mislim
. Ja, ima samozavest na psu. Je pa dober človek in mislim, da sem s tisto majhno lažjo naredila veliko boljše kot pa če bi ji povedala resnico. Pa tudi okoli nisem potem razglašala, da je sfalila s to frizuro
. Bila sem vesela zanjo, da je končno nekaj naredila tako, kot si je sama želela.
In nenazadnje: otrokom pravimo zgodbice okoli Božička. Ga ni, a ne? Pa se jim vseeno lažemo, ker imajo zato res lepo, pravljično otroštvo in tudi ko pride resnica na dan, ni to nič hudega.
< Sporočilo je popravil Ankica -- 27.3.2008 9:58:12 >