writing-img

limonada?kako jo naredite?

clock-img

09.07.2008, 10:30

clock-img

taši84

pencil-img

319

vsak mi drgač pove. vem da odtisneš limone pol pa pocukraš in zaliješ z vodo. prosim za kak dober recept. hvala

**Septembra bomo trije....**

clock-img

09.07.2008, 10:50

clock-img

murkica

pencil-img

2075

IZVIRNO SPOROČILO: taši84

vsak mi drgač pove. vem da odtisneš limone pol pa pocukraš in zaliješ z vodo. prosim za kak dober recept. hvala

Ja ne vem, jaz jo naredim točno tako kot si napisala: vzamem limone, jih ožamem, zalijem z vodo in posladkam... Dodam ponavadi notri tudi led, da je bolj hladna... To je to... Za moj okus je itak boljša, če ni nič sladkana... Ampak kakor komu paše.

Moj dragi pravi: "Ni važno kaj bo, važno je, da je fant zdrav".

Že sedaj mi pomeniš največ na svetu :)

clock-img

09.07.2008, 11:08

clock-img

Volga

pencil-img

9346

Limonada je limonada prav zato, ker ni sladka. Ne razumem ljudi, ki sladkajo limonado, potem je vseeno, če kupiš sirup za razrečit user posted image

Drugače pa ni umetnosti, stisneš limono, naliješ vodo in to je to.

clock-img

09.07.2008, 11:13

clock-img

tanikaa

pencil-img

8637

Tudi jaz limonado delam brez cukra. Stisnem tri ali štiri limone, dodam led in prelijem z vodo. Sem glih včeraj zvečer naredila liter pa je v petih minutah zmanjkalo, tak da sem jaz ostala brez. Več se mi pa ni dalo delat.

Je** se mi za vse in vsakogar.

clock-img

09.07.2008, 11:29

clock-img

Jessy

pencil-img

6727

Jaz ožamem 2-3 limone za cca 1,5 l vode. Premešam in serviram. Nekateri si jo potem še sladkajo, meni pa je ljubša brez.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

clock-img

09.07.2008, 12:17

clock-img

puncica

pencil-img

9847

olupim limone dam v sokovnikm, dodam vodo in voila imam limonadouser posted image , sama je ne sladkam, pijem tako kot je in mislim da pri limonadi ne moreš glih odkrit tople vodeuser posted image

< Sporočilo je popravil puncica -- 9.7.2008 12:18:19 >

clock-img

09.07.2008, 12:22

clock-img

BAMBINA_

pencil-img

3394

Sem morala pogledati, kdo sprašuje, kako se naredi limonada user posted image

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

clock-img

09.07.2008, 12:26

clock-img

malika

pencil-img

3199

Jaz jo delam tudi drugače.

Narežem CELO limono z lupinami vred na krhlje, jih vržem v mikser in konkretno zmiksam. Dam potem to zmes na cedilko, odcedim in sokec potem samo razredčim z vodo. Zase je ne sladkam, ker mi je cukrana limonada nagravžna. Ta postopek je malo daljši, je pa limonada po tem postopku ful dobra - ima seveda tudi drugačen okus.

Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami

clock-img

09.07.2008, 12:34

clock-img

mojsoncek

pencil-img

3866

Pripravljena na taksen ali drugacen nacin, ce jo postrezes takoj, pase notri tudi zdrobljen led user posted image

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

clock-img

09.07.2008, 12:36

clock-img

tanikaa

pencil-img

8637

IZVIRNO SPOROČILO: mojsoncek

Pripravljena na taksen ali drugacen nacin, ce jo postrezes takoj, pase notri tudi zdrobljen led user posted image

Viš tega pa še nisem probala. Bom zato danes, ko pridem domov.

Je** se mi za vse in vsakogar.

clock-img

09.07.2008, 13:00

clock-img

puncica

pencil-img

9847

IZVIRNO SPOROČILO: malika

Jaz jo delam tudi drugače.

Narežem CELO limono z lupinami vred na krhlje, jih vržem v mikser in konkretno zmiksam. Dam potem to zmes na cedilko, odcedim in sokec potem samo razredčim z vodo. Zase je ne sladkam, ker mi je cukrana limonada nagravžna. Ta postopek je malo daljši, je pa limonada po tem postopku ful dobra - ima seveda tudi drugačen okus.

Upam da kupuješ bio limone, ker na unih nebio povsod piše da lupina ni užita ker je obdelana s konzervansi, zato pa jo jaz vedno olupim, razen če kupim bio limone.

clock-img

09.07.2008, 13:00

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Ko sem tole prebrala, sem si morala direkt it naredit limonado.user posted image

clock-img

09.07.2008, 13:04

clock-img

Maxica

pencil-img

8825

Jaz je tudi nikoli ne sladkam.
Sicer sem pred leti velikokrat naredila takole, da sem ene tri kilograme limon otisnila, nato pa tisti sok prelila v vrečke za ledene kocke, dala to zamrznit in ko sem želela piti, sem v kozarec vodo dala to limonino ledeno kocko in je bilo.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

clock-img

09.07.2008, 13:58

clock-img

soncnica07

pencil-img

87

"Limonada" je zelo zelo dobra tudi iz limet. Pravzaprav še boljša. Delaš pa po okusu..

clock-img

09.07.2008, 16:41

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Še nekaj dodatkov, ki so meni všeč. Kakšno limono lahko zamenjaš z limeto, ki mnogo bolje diše in boljši okus ima. Lahko daš kak kolobar limete v limonado.
Druga stvar je meta. Ali daš liste mete v kozarc ali pa jih skozi sokovnik sputiš skupaj z olupljenimi limonami.

Šele zdaj videla, da je že sončnica omenila limeteuser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 9.7.2008 16:43:03 >

clock-img

09.07.2008, 20:48

clock-img

kjava

pencil-img

2416

IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

Sem morala pogledati, kdo sprašuje, kako se naredi limonada user posted image

In kaj si ugotovila?

clock-img

09.07.2008, 21:06

clock-img

taši84

pencil-img

319

nč ni ugotovila ker me ne pozna. u glavnem hotla sm bolj vedet to razmerje kok limon in kok vode pa je jessy napisala in zdj hvala še ostalim za napisano.

**Septembra bomo trije....**

clock-img

09.07.2008, 23:43

clock-img

Anonimen

Meni paše limonada brez sladkorja, razmerje limonin sok:voda 1:1. user posted image  

clock-img

14.07.2008, 18:11

clock-img

srki

pencil-img

9222

IZVIRNO SPOROČILO: puncica

IZVIRNO SPOROČILO: malika

Upam da kupuješ bio limone, ker na unih nebio povsod piše da lupina ni užita ker je obdelana s konzervansi, zato pa jo jaz vedno olupim, razen če kupim bio limone.

Pa verjameš, da so res bio limone, ali "ponaredek"? Jaz namreč ne verjamem ničesar več.

Drugače pa je limonada tudi meni všeč, s sladkorjem ali brez.

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem