writing-img

limonin liker

clock-img

08.12.2011, 18:46

clock-img

mini86

pencil-img

6050

ok vem da je na netu glih ene 500 različic ampak mene mika ena sama..žal je pomankljivo bila napisana..

skratka v rumov lonec naj bi dal kilo limon, par pomaranč, sladkor, klinčke in pa šnopc..in to vsak dan mešal..

ok do kle vse jasno..

ni pa napisano koliko časa naj tole čmažim in mešam..

kaj morm bit pr tem še pozorna..ok vem da morm olupit in čim bolj odstrant uno belo da nau grenko..še kaj???


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

clock-img

08.12.2011, 20:02

clock-img

*pepelka*

pencil-img

1225

jaz delam tole in je super, no vsaj pivci so ga vsi pohvalili

Limonce   15 limon
2 litra domačega žganja
0,7 l vode
60 dag sladkorja  
Dobro operi limone in jih na tanko olupi z ostrim nožem ali lupilcem za zelenjavo, in sicer samo zunanji rumeni del lupine. Nikakor ne sme biti belega dela lupine, ker pogreni. V velik kozarec daj olupke, jih zalij z litrom žganja in dobro zapri. Postavi v temen prostor, ki ima sobno temperaturo. Po 40 dneh zmešaj sladkor in vodo ter zavri. Močno naj vre 5 minut. Ohladi do sobne temperature. Sirup zmešaj v alkoholno limonino mešanico in dodaj ostalo žganje. Dobro premešaj, zapri in ponovno postavi v temen prostor za 40 dni. Po skupnih 80 dneh precedi in shrani v steklenice. Pred serviranjem postavi steklenico v zamrzovalnik za nekaj ur, kajti limončelo mora biti zelo hladen in gosto tekoč. Steklenica v zamrzovalniku ne bo počila.

< Sporočilo je popravil *pepelka* -- 8.12.2011 20:04:04 >

clock-img

09.12.2011, 15:35

clock-img

mini86

pencil-img

6050

IZVIRNO SPOROČILO: *pepelka*

jaz delam tole in je super, no vsaj pivci so ga vsi pohvalili

Limonce   15 limon
2 litra domačega žganja
0,7 l vode
60 dag sladkorja  
Dobro operi limone in jih na tanko olupi z ostrim nožem ali lupilcem za zelenjavo, in sicer samo zunanji rumeni del lupine. Nikakor ne sme biti belega dela lupine, ker pogreni. V velik kozarec daj olupke, jih zalij z litrom žganja in dobro zapri. Postavi v temen prostor, ki ima sobno temperaturo. Po 40 dneh zmešaj sladkor in vodo ter zavri. Močno naj vre 5 minut. Ohladi do sobne temperature. Sirup zmešaj v alkoholno limonino mešanico in dodaj ostalo žganje. Dobro premešaj, zapri in ponovno postavi v temen prostor za 40 dni. Po skupnih 80 dneh precedi in shrani v steklenice. Pred serviranjem postavi steklenico v zamrzovalnik za nekaj ur, kajti limončelo mora biti zelo hladen in gosto tekoč. Steklenica v zamrzovalniku ne bo počila.



sliš se fajn ampak js nimam tok časa ker mislm dat to za novo leto za darilouser posted image


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem