writing-img

listnato testo

clock-img

28.12.2009, 19:33

clock-img

Nea_teja_

pencil-img

1860

Imam dva velika paketa svežega listnatega testa.Dejte predloge kako ga naj porabim pa ne govort za kake štrudle.

clock-img

28.12.2009, 19:34

clock-img

blaža

pencil-img

8795

Rogljički z marmelado, ali pa žepki z orehovim nadevom, ali pa čokoladni žepki?

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

clock-img

28.12.2009, 19:35

clock-img

Tanja_

pencil-img

3761

Moja mami je za božično večerjo naredila svinjsko meso zavito v treviški radič, pršut in listnato testo. Ali pa zavij piščančji file vanj, pa dodaj notri še kako mocarelo.

clock-img

28.12.2009, 19:41

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

28.12.2009, 19:58

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Razrežeš na kocke , spečeš, narediš vanilijevo kremo, nato zlagaš testo, krema, testo, krema, testo, krema, testo, vse skupaj poliješ z zmiksanimi jagodami in sladkorjem. Lahko s kakim drugim sadjemuser posted image

Ali pa iz listnatega testa pravtako razrežeš kocke, jih položiš na namaščen in pomokan kozarec ali šalco, daš v pečico. Dobiš košarice, v katere daš vanilijevo kremo ali pa čokoladno kremo. Dekoriraš s smetano ali sadjem-npr jagodami. Najboljša kombinacija je isto vanilijeva krema in zmiksane jagodeuser posted image

Čokoladni štrudeluser posted image

clock-img

28.12.2009, 20:13

clock-img

Andromeda

pencil-img

3755

Jaz sem zadnjič naredila svinjske zrezke s šampinjonovo omako v listnatem tetu - rabiš manjše svinjske zrezke, ki jih potolčeš, posoliš, pomokaš in popečeš na olju. Posebej pripraviš gobice - na maslu spražiš malo česna, dodaš narezane šampinjone, soliš, zaliješ z malo vode, proti koncu dodaš malo sladke smetane. Nato razvaljaš listnato testo, narežeš na pravokotnike in na njih položiš zrezke, na zrezke poliješ malo gobove omakce in nato prepogneš čez to testo. Preden daš v pečico, premažeš s stepenim jajcem. Pečeš na 180-200 stopinj (odvisno od starosti pečice) dokler ni pečeno - cca 10- minut.

clock-img

28.12.2009, 20:45

clock-img

sonček33

pencil-img

11583

razvaljaš na cca 3mm debeline, razrežeš na majhne koščke, na vsak košček daš mal košček sira, premažeš z jajcem in v špečeico za 10 minut

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

clock-img

28.12.2009, 21:09

clock-img

Nea_teja_

pencil-img

1860

Joj punce sm smotana hotla sm napisat vlečeno ne listnato nevem od kod mi je pršu listnato.
No zato še enkrat rabim pamtn recept za nekaj iz vlečenega testa

clock-img

28.12.2009, 21:10

clock-img

sonček33

pencil-img

11583

vlečeno - gibanica...ga rabiš kar veliko...
sej mi je pa čudno zdelo, ker listnato je navadno zamrznjeno

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

clock-img

28.12.2009, 21:14

clock-img

blaža

pencil-img

8795

IZVIRNO SPOROČILO: Nea_teja_

Joj punce sm smotana hotla sm napisat vlečeno ne listnato nevem od kod mi je pršu listnato.
No zato še enkrat rabim pamtn recept za nekaj iz vlečenega testa

To je pol čisto nekaj drugega.user posted image

Lahko nardiš burek, ali pa baklavo.

Za burek rabiš samo 500g fetaki sira ali fete, 500g skute, 1 kislo smetano, 1 jajce. Vse zmešaš inmažeš na liste. Ful izi in ful dobro, tudi hladno.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

clock-img

28.12.2009, 21:59

clock-img

Anonimen

blaža kolko časa in na koliko pa potem ta burek pečem?

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem