writing-img

ločiti DOM in DELO?

clock-img

26.03.2007, 14:32

clock-img

Anonimen

Uspete popolnoma ločiti delo in dom? V smislu, da se doma posvetite samo domu in njemu povezanim stvarem in obratno ali si nosite delo domov, oz.med delom vpletate dom? Jaz se doma sikiram za razne stvari, ki se dogajajo na delu na mesto da bi doma vse pozabila...

clock-img

26.03.2007, 14:41

clock-img

Anonimen

ne jaz se sploh ne sekiram ne doma pa ne na šiht :)

clock-img

26.03.2007, 15:47

clock-img

Anonimen

Se mi je nekaj časa dogajalo, pa me je moj dragi spravu v red, ker sem mu šla že pošteno na živce.user posted image

clock-img

26.03.2007, 15:52

clock-img

iva01

pencil-img

961

je je čist odvisno kakšen si po karakteru in kakšno delo opravljaš, nekateri opravljajo poklic pri katerem morajo bit na razpolago 24 ur na dan in naredit tud kaj doma.

clock-img

26.03.2007, 16:51

clock-img

Primoza

pencil-img

4733

Ne, nimam take službe.

clock-img

26.03.2007, 16:53

clock-img

arabela*

pencil-img

29096

dom je dom,delo pa delouser posted image

clock-img

26.03.2007, 17:03

clock-img

Primoza

pencil-img

4733

Kaj pa je potem delo na domu?

clock-img

26.03.2007, 19:10

clock-img

Anonimen

Doma vsakodnevno prebiram epošto in tudi kaj naredim.

Mi je na ta način kul. Porabim manj časa, ker mi ni treba parkirat in pospravljat računalnika, pa tudi potem, ko se stuširam, dobijo službene "težave" pol manjšo dimenzijo.

Kolikor se da, se ne obremenjujem na zalogo, v službi ne za doma, doma ne za službo. Vedno pa to ni mogoče.

clock-img

26.03.2007, 19:15

clock-img

cmokec

pencil-img

5499

Jaz delam doma v družinski firmi. In ko koga srečam v hiši, nemalokdaj dobim kako službeno vprašanje, ker smo vsi "vpleteni". In to je lahko zjutraj, popoldne ali zvečer. Delam sicer večinoma do 15.00.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

clock-img

27.03.2007, 02:26

clock-img

Annny

pencil-img

4837

Jaz pa priznam, da dom in delo zelo težko ločim..v bistvu sem popoln deloholik in ves čas delam tudi doma (četudi v mislih) ter se trudim, da to na družinsko življenje ne vpliva preveč. Rada delam.

clock-img

27.03.2007, 07:15

clock-img

Anonimen

Ne, ko zaprem vrata pisarne, me služba ne zanima več. Nasprotje pa je moj, ki doma ves dan postopa po bajti in razmišlja o službi user posted image

clock-img

27.03.2007, 07:18

clock-img

srki

pencil-img

9222

Zaenkrat se doma ne obremenjujem s službo, čeprav je z dneva v dan večji jajc v službi, delanje razlik in te finte, ampak saj pravim, nekako mi še uspe, da dan službo na off, ko pridem domov.

clock-img

27.03.2007, 07:20

clock-img

dory

pencil-img

8852

popolnoma locim dom in sluzbo....razen,ce ni vecjih pretresov :)

clock-img

27.03.2007, 07:45

clock-img

Špacka

pencil-img

1294

Doma ne delam, ker nimam take službe, sekirat sem se že zdavnaj nehala, ker se ne splača..... Mož večino časa preživi v službi, če je malo prej doma mobitel zvoni kar naprej user posted image user posted image  , zvečer pa še nekaj časa preživi za računalnikom.

clock-img

27.03.2007, 08:07

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Ne ločujem, ker ne morem, pa čeprav je picerija na "drugem koncu". Tu so plačila, telefoniranje, urejanje medsebojnih odnosov med zaposlenimi, sekiranje, veselje....Ne gre drugače.

Se pa celo zgodi, da 1x na teden nisem tam. Se zgodi...tu pa tam...

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

27.03.2007, 08:14

clock-img

Kalamaki

pencil-img

97

Se trudim, ampak žal ne znam odklopit. Pa bi rada.

clock-img

27.03.2007, 08:53

clock-img

lenika

pencil-img

6143

IZVIRNO SPOROČILO: Kalamaki

Se trudim, ampak žal ne znam odklopit. Pa bi rada.

Se podpišem.

clock-img

27.03.2007, 10:47

clock-img

Pajaca

pencil-img

2154

Ja mi to rata. Ko sem doma sem doma. Ampak se mi pa zgodi, da čist tko na sprehodu ko počnem ene x stvari in ne razmišljam o službi dobim idejo kako rešiti zadevo s katero sem se ukvarjala 1 teden. Tko ideja z jasnega. Ampak to je 5min, premislim pa si rečem ok to je ok. In spet pozabim da sploh hodim v službo.

clock-img

27.03.2007, 15:45

clock-img

Annny

pencil-img

4837

Po moje je to precej odvisno od vrste službe in od tega, če je človek samozaposlen/podjetnik.

clock-img

27.03.2007, 20:48

clock-img

SaaS

pencil-img

1457

Jaz kar delam v službi, tudi z mislimi, če se le da, pustim tam do naslednjega jutra. Delam pa tudi kakšne stvari doma, to pa včasih rata vsiljivo..user posted image .

clock-img

27.03.2007, 21:14

clock-img

Temari

pencil-img

135

Čestitam vsem, ki vam uspeva ločiti delo od doma. Res.user posted image Jaz še sanjam o službi. Pa koliko imam za narediti naslednji dan, pa kaj se je zgodilo, pa ono in tretje... To, da delam v družinskem podjetju mi prav nič ne pomaga. Tolažim se samo s tem, da bo nekoč bolje.

O službi ne razmišljam samo med reševanjem sudoka, pa še takrat me kakšna kombinacija številk spomni na kaj...user posted image

Življenje se ne meri s številom vdihov, ampak s številom trenutkov, ki ti vzamejo dih.

clock-img

27.03.2007, 22:22

clock-img

Anonimen

Ne, sploh ne. Pri naši hiši sta delo in dom 99%-no povezana. Oba s Kamikazo namreč delava v isti stroki in tako popolnoma avtomatsko delo prineseva tudi domov. Poleg tega Kamikaza dela podnevi, jaz pa ponoči, tako, da je služba 24 ur na dan v naših življenjih. Če že ne zaradi česa drugega, pa zato, ker morava ves čas skrbeti za organizacijo našega življenja - kdaj in kdo bo pobral otroka v vrtcu in šoli (prevoz), kdaj bo kdo doma pazil otroka, ker bo drugi v službi, planiranje obiskov, ker je redko, da sva oba skupaj doma - in podobno. In ker delava v med sabo konkurenčnih podjetjih, si tudi pridno izmenjujeva "poslovne tajne" in to seveda obračava sebi v korist (predvsem finančno). Ni šans, da se doma službe ne bi omenilo.
Ampak to je naš način življenja. Sami smo si ga izbrali in smo zaenkrat zadovoljni.

clock-img

27.03.2007, 22:33

clock-img

Magi*

pencil-img

4856

nikakor ju ne morem ločiti. se poskušam ne sekirat in pač naredim doma, kar moram. da bi bila pa doma frej, o tem pa lahko le sanjam. žal se mi pogosto zgodi, da sanjam o službiuser posted image user posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem