writing-img

logoped

clock-img

07.11.2006, 13:19

clock-img

Vanja-7

pencil-img

131

Kdaj ste ve prvič pelale otroke k logopedu, naša bo stara aprila 4 leta, pa ne izgovori črke r, kaj predlagate.

clock-img

07.11.2006, 13:30

clock-img

Andra

pencil-img

825

Brez panike, pri 5 lrtih imajo sistematskega in takrat te napotijo k logopedu, če ima otrok še vedno govorne napake.
Do takrat pa sami trenirajte, mogoče vam pa rata...
Naš pri 4 letih tudi ni govoril črke r in l, sedaj mu pa že lepo gre pri izgovorjavi, pa je minilo dobre pol leta od takrat. Torej, vaja dela mojstra...

clock-img

07.11.2006, 13:35

clock-img

Anonimen

Če izgovarja J namesto R zna biti zoprno, če pa L namesto R potem je v redu, se bo popravilo. Lahko trenirate tako, da se recimo igrate, kako muca liže zgornjo ustnico, kako pije mleko, da iztegujete jezik, itd., da se z njim požgečka po nebu in podobno. Morda rata. Glavno je, da jezik nastavi na nebo.

clock-img

07.11.2006, 14:30

clock-img

piščanc

pencil-img

3674

naša zelo dolgo ni govorila r-ja. potem je pa naenkrat začela. k logopedu pa naju tudi pri petih letih niso poslali zaradi r-ja, ampak zaradi neizgovorjave šumnikov in slabe izgovorjave sičnikov.

pa se je tudi to popravilo po dveh pregledih pri logopedu, ravno toliko da je pokazala vaje za s in š, pa je vse steklo.

tako kot je napisala albina, malo vaj pa hitro znajo

iz malega zraste veliko

clock-img

08.11.2006, 09:20

clock-img

Anonimen

Moja znanka je naročena pri logopedu,tamala pa ima štiri leta.
Mi še zaenkrat ne mislimo na to,da bi ga peljali k logopedu,saj ima šele tri leta.
Vem,da zmore črko R,ker se mu je kar nekajkrat posrečilo,le črko L zamenjuje
z črko J,tako,da je Luka-Juka.Urška-Juška,rože so jožice.Skratka preveč črko J uporablja.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem