IZVIRNO SPOROČILO: kapesanta
na veliko pa gepla v prazno - se mi že kar mal smili tolk šiba s svojimi malimi nogicami, zgodi se pa nč

Ja, bogi so takle! Pa ful se trudijo, reveži. Naš se skor na pol da, da bi kam prišel, pa gre sam u rikverc

.
Smeška, sem te zbezala na plano, lepo

! Pa še ena Zasavka, madona, ste se pa nagužvale

. Jaz Kajčiju dajem kar riževo kašico od Milupe, ki vsebuje adaptirano mleko in se meša z vodo.Toliko, da ga malo nasiti in da se nauči jesti na žlico. Mu gre kar fajn, ne postiska hrane ven z jezičkom (Vasja jo je še ful dolgo). Ko bom začela zares, tam po novem letu enkrat, pa še ne vem, s čim bom začela. Po trenutnem navdihu verjetno

; kakšne bučke, jabolko, banane, korenček, krompir, kumare

. Pri Vasji sem vedno dala kakšno kapljico olivnega olja v kašico.
Kapesanta, joj, ne hodit v to gužvo, če ni glih fejst nujno Jaz sem bila danes ob osmih zvečer z mamo in svakinjo (mama je hotela še par svari za tamale nabavit, jaz sicer ne bi šla niti v sanjah), pa je bilo kar znosno, čeprav še vedno precej gosto; čez dan je pa urnebes.
Kajetan bi tudi bil gospod in bi zaspal na joški po novem, samo sem jaz bolj zategla in ne dam, pa se ga že prijemlje in spet zaspi sam. Edino tole vstajanje ob 5.45 mi je pa taka muka...in danes je še Vasja vstal pred šesto, tako da je bil veselica že navsezgodaj

.