IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
Glej Sita, zdaj si pa vrgla vse ljudi, ki nam ni do slačenja na plaži v isti koš "neizkrenih preverznih kopalkarjev", kar pa ni prav.
No, če je tako zvenelo, se pa opravičujem. Res sem nerodno napisala. Hotela sem le povedati, da so mi zdijo ljudje, ki nimajo predsodkov glede golote na plaži
na splošno bolj iskreni in odprti kot tisti, ki tega ne upajo. Ker imajo
ponavadi (ni pa nujno!) tisti, ki se skrivajo predsodke.
Res, samo na splošno, ni pa nujno in samo zaradi mojih osebnih izkušenj. Imam pa zelo dobe prijatelje, ki hodijo na običajne plaže in se nikoli ne bi slekli, pa so tudi oni iskreni in super ljudje. Imajo že kakšne razloge. Saj jaz sem bila prej ista, vem pa, da s temi stvarmi nisem imela razčiščeno, sedaj pa imam.
Pač ni mi všeč ne ena ne druga skrajnost.
Dolgo se mi je celo zdelo, da ljudje, ki so goli nimajo nekega dostojanstva ali kako naj se izrazim in bi jih najraje oblekla. To se mi je zdelo enkrat na FKK, kjer res ni mere, saj so se nekateri celo z bicikli goli peljali v trgovino. To se mi pa ne zdi ravno okusno. Kajti meni je bistveno biti gol in povsem svoboden na plaži, da se nastavljam soncu in vetru, niti slučajno pa ne želim pogledov drugih in takole iti gola med ljudi v "civiliziran" svet.
No, naš kamp je za vse, ni nobene zapovedi, lahko si kot želiš. Mene ne motijo nagci niti tisti v kopalkah. Samo priznam - če je kdo zraven mene v kopalkah, mi je neugodno, če jaz nisem in se takoj oblečem. Ravno tako pa sem se navadila, da lahko brez problema gola komuniciram s sebi enakimi.
Dejansko nič ne vidim, saj zmeraj gledam ljudi v oči - pa naj bodo kakršnikoli. Tako tudi sicer - nikoli ne gledam, kako je kdo oblečen, zato nimam pojma, če se kdo "dobro" ali "slabo" oblači. Pomembne so mi oči in mimika obraza.