IZVIRNO SPOROČILO: Tjazy
Tole zdaj mnogim ne bo vsec.. in tudi meni ni posebno vsec.. ampak na morem pomagat, ce je pa res.. Sem stestiral.. in na zalost je res tko..
Torej.. vse kar te moti na partnerju je v bistvu tvoja lasnost, ki ti ni vsec in bi se je rada znebila.
Lahko je tudi tako, da njega veliko moti na tebi, kar pomeni, da on poseduje te lastnosti, ki jih najde na tebi.. in se jih zeli resit, zato ga motijo..
Obicajno pa gre tole z rokco v rokci..
Situacija je ravno pravsnja, da kaj koristnega naredis iz nje.. in potem ko to vse resis.. sploh ni nujno, da ostanes s tem partnerjem, ce ti ne ustreza.. To je potem tvoja (vajina) odlcitev..
Tole pa 100 % drži. Sem se zdajle malo zamislila sama pri sebi.
Namreč, pri nama je tako, da sem jaz občasno besna

, ne jezna, na svojega moža in to samo zato, ker je premalo doma in sem prepuščena sama vsem v zvezi z otrokoma od krožkov, vrtca, šole, do nakupovanja, bedenja ponoči... skratka vsega.
In če gledam to s Tjazyjevega zornega kota, ima prav.

Kajti besnim nad tem, da si mož poleg obveznosti utrga tudi čas, da v miru spije kavico, poklepeta s prijatelji itd. meni pa ga zato zmanjka in posledično meni še bolj primanjkuje časa včasih tudi za osnovne potrebe. Ampak - bistvo je to, da sem
v resnici besna na sebe, ker vedno na prvo mesto postavljam otroke, moža, gospodinjska opravila in vse drugo in
si ne znam in ne upam vzeti časa zase.
Tako sem jaz razumela Tjazyja oz. začela sem razmišljati v tej smeri.
Drugače pa - Anonimna - življenje in partnerstvo imata vzpone in padce. Kdor se tukaj samo hvali, kako si kar naprej zaljubljeno zreta v oči in si vsa dela delita točno na pol in se nikoli ne skregata in bla.. bla... bla..., ta sam sebi laže ali pa je poročen šele par mesecev.
Po moje je to, kar se tebi dogaja, čisto normalno oz. posledica tvoje prevelike razdanosti otroku. To se dogaja tudi meni, zato ti povem iz lastnih izkušenj. Ženska drugače sprejema otroka (vsaj večina), ker se v času, ko ga nosi, ponavadi že takrat ustvari med materjo in otrokom neka nevidna vez. Misliš, da ga najbolj razumeš, da najbolj veš, kaj je zanj dobro... Tudi jaz sem velikokrat taka. Pa se jezim včasih, ker ga mož bolj "šlampasto obleče", kaj narobe reče, naredi... pa če se zamislim, je res brezveze, da se toliko sekiramo. Otrok ne bo umrl, če ima zelene hlače in roza majčko, pa tudi če se polije in popaca, ga ni treba kar letet umit...itd.
Zato je mogoče tudi moškim lažje, ker se ne sekirajo toliko kot me, otroci pa tudi nimajo radi, da jim kdo kar naprej diha za ovratnik. Z leti čedalje manj.
Poleg tega smo utrujene od monotonosti, enih in istih gospodinjskih opravil, od tega, da otroku 100 x rečeš isto stvar

... očka pa pride iz službe in mu včasih prav paše, da se poigra z otrokom brez prepovedi in se zdivja

... me pa smo vse tečne, z rokami do tal, z utrujenim izrazom na obrazu...

Normalno, da bo šel otrok raje k atiju.
Po moje je res najbolje delati predvsem na sebi. Znati si vzeti več časa zase in se začet cenit. Samo res je lahko govorit, v praksi moram tudi sama še dosti naredit na tem.
Upam, da se je ljubilo komu tole brat.
Srečno!