Oj.
Danes sem pa jaz čisto uboga, pa vseeno mnogo boljše kot sem bila včeraj popoldne in zvečer. Začelo se je popoldne, ko je bil čas za dojenje, sem v desni dojki začutila, da me nekaj malo boli. Sem tipala, pa je bila čisto normalna, nič trda, zato sem dojila na levi strani, ki je bila na vrsti. Potem se je pa ta bolečina vse bolj stopnjevala, tudi dotaknit se nisem smela, pa še vedno ni bilo nič trdo, je bilo na otip vse normalno. Ko se je Maks okoli sedmih zvečer zbudil, sem ga takoj priklopila na desno dojko in ko je vlekel, me je bolelo, da bi tulila zraven. Bolečina se je čez čas zmanjšala, ni pa izgnila. Potem sva se kar vsakih 15 minut priklapljala, da bi me manj bolelo. Pa se je kmalu začelo še to: vse bolj me je začelo zebsti. Sem mislila, da imamo hladno v stanovnaju, pa je bil Maks lepo topel, Ema tudi. Moža ni bilo doma, ker je imel pevske vaje. Mene je pa vse bolj in bolj zeblo. Komaj, komaj sem dočakala, da je prišel mož domov. Bolelo me ni več toliko, se mi je pa vročina vse bolj dvigovala. Ko je prišel mož, je spravil Emo spat, meni je pripravil črpalko in sem si mleko iz desne dojke še čisto ven izčrpala, čeprav bolelo ni več. Potem sem vzela še dva lekdola, mož je previl Maksa, sem ga podojila in sva šla oba spat. Ko sem prišla v vpalnico, me je še tako zeblo, da sem se kar "rukala", potem je pa prešlo v kuhanje. Roke sem imela vroče, da bi se pomojem kar jajce speklo. Res so mi kar žarele. Vsa sem postala vroča, nekje ob enjstih se je vročina ustavila na 39,5. Potem sva oba z Maksom zaspala. Okoli treh ponoči se je Maks zbudil, jaz sem se pa že čisto normalno počutila, vročina mi je padla. Zdaj sem v redu, le malo slabotno se počutim. Pojma nimam, kaj je to bilo. Mogoče mastitis? Samo če je bil mastitis, a bi mi padla vročina sama od sebe? Sem pa res pri dojki takoj reagirala. Maksa sem pristavljala, da je čim več vlekel, pa potem sem si še spumpala. Upam, da se kaj takega ne ponovi več, ker mi je bilo res grozno. Drugače pa ne vem, če nisem že M dobila. Že nekaj dni se mi paca en tak čuden izcedek, danes pa v večji količini čisto isto kot M (pa še vedno zadostuje mini vložek). Čudno ne bi bilo nič, ker sem jo pri Emi kljub dojenju dobila dva meseca po porodu, moti me le to, ker ni bilo nobenega pravega premora med čiščo in M. Bom videla, če se bodo še naprej dogajale čudne stvari, grem v sredo kar k svoji G.
Evik, pri nas veliko dlje traja, če ga podirava na rami, zato se poslužujemo tega načina. Čeprav je sedaj spet začel več polivati in gremo spet nazaj na ramo. Pri nas se je kazalo danes lepo vreme, zdaj se je pa pooblačilo. Upam, da je pri vas kaj lepše in da boste lahko šli malo ven. Naslov knjige je pa DOJENČEK, Kaj pričakujemo prvo leto (avtorji: Arlene Eisenberg, Heidi M. Murkoff, Sandee E. Hathaway, B.S. N.) Je od Vale Novak in jo priporočam, če se jo še da kupiti in če jo imaš možnost, da imaš kar svojo. Je za vsak mesec posebej napisano, kaj pričakuješ, kaj naj bi otrok že znal, pa potem tudi razni napotki za tisti mesec. Na koncu so pa recepti za kuhanje in uvajanje goste hrane, pa prva pomoč, pa še razni taki in drugači uporabni nasveti. Meni je res super. Slončkanje: uradno po prvem pregledu, da da G "žegen", sicer pa ko so šivi zaceljeni in ni več čišče. Pivo: jaz si privoščim kakšen požirek pri možu, tako kot sem počela že prej. Celega nikoli nisem sama spila. Včeraj sem pa tudi kozarec vina spila. Ampak jaz slabo prenašam alkohol in se mi že po majhni količini vse vrti.
Nohtki: kot si napisala frrrrr, je moj mož rekel, da tiste zaobljene slabo režejo, zato jima striže kar z navadnimi. Jaz si ne bi upala, njemu pa zaupam.
Krema za obraz: Niveina, se kupi prav taka za veter in mraz. Pri nas se je dobro obnesla, uporabljala sem jo že pri Emi, tako da jo bom tudi sedaj.
Frrrr, a imaš kakšno slikico od igralne podloge? Jaz ne vem, kaj bi. So mi tako všeč, pa nekaj imamo še od Eme, pa nekaj bi vseeno rada, da ima tudi Maks kaj novega, po drugi strani pa, da bo ves čas samo ležalo tam na tleh in mu ne bo zanimivo, mi je pa spet škoda denarja. So me opozarjali nekateri, da če sta dva otroka, da mlajši vedno gleda za starejšim in mu potem take stvari sploh niso zanimive. Sem pa včeraj res opazila, da Maks obožuje Emo. Je bil na tleh v ležalniku, pa je nekaj hodila okoli njega in je ves čas gledal, kje je, je prav glavo obračal za njo, potem je pa prišla k njemu in ga nekaj ogovorila, ji je pa namenil tak nasmešek, kot ga še meni ni nikoli. Taka srčka sta bila, jaz pa nisem imela fotoaparata pri roki, da bi ju slikala.
Clody, jaz ti za ritko svetujem najprej to s fenom, potem mu pa namaži s praško pasto. Prav tako se reče, greš v lekarno in prosiš za to. To je taka krema, zgleda ful nagravžna (naša Ema kar sama reče, da naj jo namežem s ta grdo kremo, če jo peče), pomaga pa po naših izkušnjah res najbolj. Mi sicer mažemo s hladilnim mazilom, bepantenom, če pa pride do vnetja, pa obvezno s to.
Sem si rekla, da bom danes čisto kratka, pa sem s spet razpisala. Zdaj grem pa nazaj počivat, da se me spet kaj ne loti. Lepo nedeljo želimo.