Zdaj pa upam, da imam končno čas, da spravim skupaj kaj daljšega.
Najprej poročilo zadnjih dni. V soboto smo bili vsi doma. Dopoldne je bolj kot ne minilo v crkljanju in igranju. Jaz sem vmes malo pospravljala, mož je čistil avto. Popoldne sem se lotila še več pospravljanja in likanja. Zvečer se mi pa potem kar ni nič več dalo. Včeraj smo cel dan preživeli pri mojih starših. Smo že tam bili na kosilu, potem smo šli skupaj na pustni karneval, po karnevalu pa so prišli še obiski, saj ima moj oči danes rojstni dan (njegova hči
pa jutri, je dobil najlepše darilo za svoj 25. roj. dan) in je bilo prav luštno. Ema je itak čisto okupirala mojega brata, svojega strica. Bogi se sploh ni mogel nič pogovarjati z nikomer, ker samo da je priđšel v kuhinjo, je bila Ema za njim in že stric M. gleva se iglat.... Aja, pa Ema je bila tudi oblečena v čebelico. Na karnevalu je bilo kar nekaj čisto enakih čebelic, ji je pa kustum kupil stric. Pa so bile vse luštne, saj čebelic je tako veliko, le še čebeljnak je manjkal. Je bila tako navdušena. ko smo prišli do naših, je bila že oblečena in ko je prišla noter, se je drla: Čebelica sem, danes ni Eme. Potem se je slekla in je rekla, da je Ema tudi prišla. Ko smo pa šli na karneval, smo jo spet oblekli in se je zunaj drla: Čebela sem pičila te bom, pič, pič, pič.... prav hecna je bila, smo se ji tako smejali. Midva pa pametna kot sva, sva pozabila kamero in fotoaparat doma. Sicer jo je stric nekaj slikal, upam, da bo kaj iz tega. Malo jo bomo pa jutri, ko jo bom tudi še oblekla. Danes smo pa imeli posvetovalnico (poročilo spodaj), potem smo šli pa na dooooolg sprehod, pa šli smo tudi že rezervirat za morje.
Zdaj je padla odločitev za Brač. Smo se pa odločili za 10 dnevno varianto, tako da še čakamo na odobritev, ampak upam, da bo.
Poročilo iz posvetovalnice: naše pediatrinje ni bilo, so že v petek klicali, da gremo k pediatru in sem bila zelo vesela, ker njega zelo pohvalijo, a ne Gaya?
Doma sem še razmišljala, če se čem kaj buniti zaradi cepljenja, pa sem si rekla, da bom že sproti videla, kako in kaj. Mož je vmes prišel iz službe, da smo lahko šli vsi, saj smo Emo tudi s seboj vzeli, da jo je malo pregledal. Na naše veliko presenečenje smo bili takoj na vrsti. Tudi slekla še nisem obeh otrok, ko nas je že noter poklicala. Maks pridno raste in se redi, tako imamo zdaj 67cm in 7180g. Povedala sem mu, da se mu ponoči maši nosek, da ponoči tudi kašlja, čez dan je pa v redu. Ga je pregledal in je rekel, da je sicer videti vse v redu, ampak se je odločil, da vseeno raje odloži cepljenje za en teden.
Se mi je kar kamen odvalil s srca. Naša bi ga pomojem vseeno cepila.
Vse ostalo je tudi v redu, ga je dal kravice past in me vprašal, če se že prevali in preden sem jaz lahko odgovorila, se je Maks že prevalil. Ko ga je potegnil v sedeč položaj, se mu je na veliko smejal in je pediater tudi komentiral, kako mu je všeč sedenje. Ob mizi, kjer ga je pregledoval, ima veliko ogledalo (tega naša nima) in se je Maks ves čas ogledoval noter, se zvijal nazaj, da bi se videl, pa ni nič rekel, da bi bilo kaj narobe. Potem je pogledal še Emo, je tudi v redu, je le prehlajena. Kri in voda, ko sva zadnjič dali, so tudi v redu izvidi, zdaj morava pa dati še blato, ker je začela občasno jamrati, da jo boli trebušček, da še pregledajo zaradi glist. Upam, da ni kaj takega. Skratka, sem bila zelo zadovolja. Aja, sem ga vprašala zaradi tega, ko mu tako nazaj hodi, pa je rekel, da mu lahko zvečer dam dve ali tri žlice riža in da to ni z namemon zamenjave obroka ali da bi se bolj najedel, ampak da se mu zgosti v želodčku, da potem težje nazaj hodi. Glede GH se nismo nič pogovarjali, verjetno misli, da že imam izkušnje.
Res je super tale pediater in sem danes pošteno jezna sama nase, da se nisem pri Emi bolj potrudila najti kakšne veze. On namreč načeloma ne sprejema novih pacinetov, razen če imaš veze, te pa vzame. Pa saj ne morem nič reči čez našo, ampak vseeno, je razlika.
Zdaj grem pa prebrati vse za nazaj in sproti komentirat.
Luka (13. 6. 2014)