IZVIRNO SPOROČILO: tasha23
da vsaka TRMARI v smojo smer
Tasha, ne gre za trmarjenje, gre za to, da delamo najboljše, kar je za našega otroka. Glej, jaz imam ves čas občutek, da se hočeš pred nami opravičevati. Nobena te ne obtožuje, povedale smo svoje mnenje, ti pa delaj, kot se tebi zdi prav. To, da si pa danes citirala iz knjige s sumljivo letnico, je pa spet nekako izbilo dno temu problemu. Glej, če pozorno bereš naše debate, lahko prebereš, da se pediatri ne morejo med seboj zmeniti, kaj je dobo in kaj ne, da ti patronažna reče drugače kot pediater, ti pa prideš z eno knjigo in misliš, da je to sveto in nam s tem hočeš dokazati, da ti delaš prav. Ej, halo, ti delaš prav, za tvojega otroka, jaz pa za svojega pač delam drugače. In nič te ne obtožujemo, zato se ti ni treba opravičevati pred nami. V naši družini na srečo tudi ni nobenega alergika. Mene mami tudi ni dojila, pa je mojega zdravnika spraševala, kaj naj mi daje jesti in ji je rekel, da če smo na kmetiji doma, naj mi kar daje kravje mleko. Ja, tudi jaz sem ob kravjem mleku gor zrasla, pa mi ni hudega, ampak kot je napisala Altati, alergije lahko izbruhnejo tudi mnogo kasneje in to so že ugotavljali, da je lahko posledica prezgodnjega uvajanja. Glej, vse smo že rekle, da se na to temo ne bomo več oglašale, pa smo se pri mandarinah zadnjič vseeno. Jaz bi imela slabo vest, da ti nisem pri nečem pomagala, svetovala, če se me zdi, da je to narobe. Glede vitamina C moramo že odrasli paziti, da ga nimamo preveč (ne vem, kako se že temu reče), kaj šele doječnki, ki komaj začnejo okušati hrano. Pa da ne omenjam kisline, ki včasih že nam ne naredi dobro, kaj šele otročku. Dejstvo je pa tudi, da se morajo prebavila in črevesje otročka prilagoditi na vso hrano, da se še vse razvija, ko začnemo uvajati, je vse še precej nerazvito. Če tvoj otrok nima težav, hvala Bogu, delaj naprej tako, ne pa iskati opravičila v nekih starih knjigah. Nisi nam dolžna karkoli pojasnjevati, ne pa nam tudi citiirati stvari, ki so že zdavnaj zastarele.
Luka (13. 6. 2014)