IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Malo smešno je tale vaša debata in spet je vse tako po starem kot vedno ....potegnimo najboljše in najlažje iz tistega kar nas obkroža. Torej po vašem mnenju naj bi rekel " Nisem Kristjan in ne hodim v cerkev vse kar je povezanega s to vero mi že na daleč smrdi ampak ko pridejo prazniki pa nemorem mimo, ker tako delajo tudi drugi ker je fajn da na Božič dobim darilo in popijem deci rujnega na ta račun in ker moji otroci dobijo kup igrač od babic in tetic
".
Kar se tice Bozica - v Svetem pismu pise, da smao gresniki slavijo/proslavljajo svoj rojstni dan. Za krscanstvo je znacilno, da se slavi dan smrti, kot dan ponovnega rojstva v bozjem kraljevstvu. Torej... kdo ze 25. decembra praznuje rd ?....
25. dec. se je praznoval rojstni dan boga sonca Sol-a; praznovalo se je z orgijami in razuzdanim veseljacenjem, ter je bil tako priljubljen, da so ga z kristijani prevzeli in tako uporabili za masovno sirenje vere. Sele v 5-em stoletju je padla odlocitev, da se Bozic proslavlja kot kristijanski praznik. Tudi nedelja kot bozji dan je vpreljana sele v 5-em stoletju, po nalogu Konstantina se za bozji dan namesto sovbote, kot pise v Svetem pismu, razglasi nedelja (SUNday - dan boga sonca), ker je bilo to mes ljudstvom popularno.
Tako pridemo do tega, da Bozic nima prav nic Biblijskega - krscanskega v svojem poreklu (iz Svetega pisma je tudi vec kot jasno, da Jezus nikakor ni bil rojen pozimi), pa tudi slavljen bozji dan nedelja, prav nic z Bogom, bozjim, biblijskim.
Obveznost za kaj? To je kot bi se cudila, zakaj tisti, ki niso solobvezni in nimajo soloobveznih otrok, kupujejo na akcijah imenovanih npr. vse za solo. A ima tak kupec kaksno obveznost do nekaksne sole ali solskega sistema, ker je "zlorabil" akcijo namenjeno solarjem?
Danes bi najrajši videli da bi imeli še starši svoj zakon kako pravilno in brez posiljevanja otrok, učiti in vzgajati našo mladino. Torej ne po svoji vesti in na način ki je meni pravšnji, ampak tako kot bodo rekli zakoni in veliki znanstveniki.
Jaz tu zraven ne spadam in nikoli ne bom!!!!
Spadas, pa se kako spadas, samo da se zal tega bolj malo zavedas, prav zato ker se drzis znotraj zakonskih okvirov.