IZVIRNO SPOROČILO: Zahi
jaz ti ne podajam mnenja.. ampak dokaze
za razliko od tebe, ki sprašuješ moža za lastno mnenje..
če ti še vedno ni jasno, zakaj ne bo nikoli zmagovalke maratona.. lahko nehaš tukaj diskutirat..
Kakšne dokaze? Čist nič oprijemljivega ...
Jaz imam svoje mnenje, potem pa sem vprašala še moža, kaj pa on misli. Ker je on bolj športnik, ne jaz. In on pozna alpinistke in alpiniste, ker je bil on alpinist, ne jaz. In on pozna jadralke in jadralce, ker se on bolj zanima za jadranje in vsak dan prebira novice o tem. Jaz pa ne. On je skiper, jaz sem le del posadke. On ima izkušnje, torej ne morem nekaj govoriti na pamet, če koga ne vprašam ... Slučajno je moj mož športnik, in če ne bi bil, ga ne bi spraševala. Ampak mogoče koga drugega, samo trenutno mi noben drugi ni bil pri roki ...
Jasno mi je, zakaj morda ženska ne bo mogla premagati moškega v maratonu - kristalno jasno in to sem ti že nekajkrat napisala: zaradi surove moči, ki je večja pri moškem zaradi drugačne zgradne njegovega telesa, zaradi drugače razporejenih mišic. In prav je tako. Narava ima vselej prav! Kaj je tu sploh problem?
Moški in ženska, vsak ima drugačno funkcijo, drugačno nalogo. In vsak je za nekaj drugega!
Jasno, da moški hitreje teče - na kratke in dolge proge - običajno. Zaradi te impulzivne (surove) moči. Vztrajna sta pa lahko oba enako. Včasih, pri nekaterih rečeh pa je lahko ženska bolj vztrajna. je pač tako.
Ne moreš pa posploševat. In jaz gledam znanstvene oddaje in tisto, kar si ti napisal - glede merjenja, še nisem zasledila. Poznam pa osebno ti dve alpinistki in vem, kako sta "dali marsikaterega v koš", to se je ja še dolgo govorilo. In drugi ju občudujejo in moški tule priznavajo, da sta boljši od njih. Zakaj ne, če pa sta?