IZVIRNO SPOROČILO: nejcko
Sita, kaj pa če tvoj partner ne bi bil tako pozitivna oseba, če bi iz danes na jutri postal povsem negativna oseba? Ali pa če bi začel cele dneve poležavati na kavču s pirom v roki in buljil v tv?
V njem si našla (na srečo) sorodno dušo - tako, kot si jo nezavedno iskala in imela srečo. Marsikdo pa take sreče nima. Tvoj mož s tem, da je tak kot je, zadovoljuje tvoje potrebe. Če jih ne bi, bodi prepričana, da bi bil vajin zakon povsem drugačen, morda celo nesrečen ali že končan. Ali pa bi morala (po)stati ti kot oseba drugačna, da bi lahko skupaj tako skladno funkcionirala.
Tako me je že Gina enkrat spraševala.
In zato ne bom odgovorila, ker sem že nekoč. Lahko pogledaš nazaj, ne vem več naslova tiste teme.
Povedala bom nekaj drugega: nič ni odvisno od neke sreče. V vezo vedno vlagata oba. Dobro in slabo. Veza je zmeraj stvar obeh in ne enega. Nikoli ni kriv en sam človek.
Seveda pa gre zmeraj za vzajemnost, kot praviš. Nekdo je lahko še tako pozitiven navzven, a če drugi ni, trdna veza ne more obstajati. Vprašanje je, če bi moj ljubljeni ustrezal kateri drugi. Kateri že, ne pa vsaki. Gre za skladnost med dvema, za ujemanje.
Lahko sta oba pozitivna, vendar se kjub vsemu ne ujemata in vsekakor ne moreta skupaj funkcionirat.
To sploh ni vprašanje te teme. Kajti itak naravno privlačimo k sebi osebo, ki nam odgovarja. Kdor nam ne odgovarja, nas bodisi odbija ali nimamo do njega nobenih globjih čustev. Največkrat kar to zadnje.
Ko pa je veza že zgrajena, pa se tudi en sam človek ne more nenadoma spremeniti, razen, če ne zboli na možganih. Zmeraj dva gradita ali rušita.