IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
ker mene to zelo matrajo tele moje kile, ponoči celo ne spim in se vidim suho, na žalost pa vem da nisem.
Evo to je najpomembnejše - ne počutiš se dobro in to je čist zadosten razlog, motivacija za vnaprej. Zdaj se ne počutiš dobro, čez nekaj časa pa ti znajo te odvečne kile delat še zdravstvene težave, ki so pogojene še s tem, ker se sekiraš.
Te popolnoma razumem, sama sem pri prvem porodu prišla iz 53 kg na 75 (al pa še več), pri drugem pa iz 58kg na 77 (pri višini 169 cm ) !!!Totalno neugodno !
Kaj sem naredila ? Diete nisem držala nobene, sem pa črtala vse sladke prigrizke in pijače (!), večerne požrtije, vmesne prigrizke, zreducirala sladoled (ki ga obužujem), začela sem jest bolj počasi in polovične porcije. Med nosečnostjo sem pojedla dobesedno vse, kar se mi je zahotelo.
Je bilo pa drugič težje, ker sem bila zelo potrta, sem dojila sem temu primerno imela večji apetit, nisem želela izgubit mleko in kile nikakor niso šle dol. Ti pa povem, dokler sem se sekirala o kilah in študirala, kaj naj naredim ni šlo nikamor. Treba je naredit akcijo, pa pol ko dosežeš rezultat sploh ni tako težka.
Edini recept je vztrajnost in upoštevanje plana. In zaupat moraš v sebe !
Pogosto se tehtaj, imej kak sadni dan (jaz pojem veliko jabolk ), poskusi se več gibat, kakšni sprehodi so čist o.k.
Kaj se pa tiče tvojega partnerja in njegovega razmišljanja, ti pa ne vem odgovorit - vem samo to, da dejstvo,da imata skupaj otroke še zdaleč ni vse. To veš tud sama.
Vse je volja, prvih par dni je kriza, pol pa zalaufa.