hmm.. iz malo ležanja se je razvil krepki spanec...
Zdaj sem se zbudila... Vidim, da je danes neki poseben dan...
Tonja vidiš, vse bo v redu, probaj pa res ležat na enem od bokov, ker na hrbtu res ni dobro za otekanje...
Sisy meni je tudi prva bolj všeč... Sicer nimam nič proti Mini, ampak je zadosti en otročaj, a ne? Koliko boš pa dala za torbo? Meni so všeč od samsonite samo se mi zdi brezveze preveč denarja dati... Svakinji sva pred 7 leti kupila od Nivee pa je bila ful zadovoljna, jaz ga ne bi imela ker se mi zdi da ga ima vsaka druga, ampak se bom po moje le za njega odločila ("ta novi" model...vsaj malo drugačen je...)
Hvala bogu, da se je glavobol malo umiril...
IZVIRNO SPOROČILO: Sisy
Pol sem jo vprašala če mi pregleda plodovnico-če je čista, pa je rekla da bo ampak kasneje enkrat-omenila je neko AMNIOSKOPIJO-a ve kaj veste o tem? Kdaj pa to nardijo pa kako poteka? Izraz se mi zdi "opasan"....
Amnioskopijo delajo po PDP ali redkeje prej (če sumijo da bi lahko bilo kaj narobe. Ugotavljajo barvo plodovnice. Kako: ok, z enim inštrumentom se (zgleda kot tulec) prislonijo na plodove ovoje in skozi pogledajo barvo (amnionska tekočina - plodovnica, -skopija - hmmm... gledanje, najbolj primeren izraz). Sicer pa veš, da je normalno plodovnica prozorna, zrela-mlečna, zelena-pa pomeni ogrožen plod in je indikacija za takojšnji porod. No to se mi zdi bistveno...
Birdy kar fajn klima je pri vas, sam smo vam očitno poslali malo sončka... Hi hi hi...
Kar se tiče CTG in Lj porodnišnice. Ponavadi te po PDP pošlje ginekolog v porodnišnico za nadaljnje vodenje in ti tamo snemajo CTG. Če prej prideš sama ti ga posnamejo le če je kaj narobe (beri popadki) in takrat ti takoj (seveda če se jim da) naredijo porodni zapisnik. Jaz ga imam

. Tako da ne bom predihaval popadkov in se ob tem probala spomniti svojega EMŠO ali bog ne daj moževega datuma rojstva...