IZVIRNO SPOROČILO: ronja
sita, se strinjam, da sreča ni odvisna od daril, vseeno te pa lahko lepo darilo osreči
Ne vem, zakaj bi se drobne pozornosti (poljubček, objem, čaj, ko si bolna, termofor, ko te zebe v noge, čokoladica od kave,...) in večja darila izključevali
Tega nisem nikoli razumela. Midva sva še čista otroka, kar se tega tiče. Si vedno dava darila, včasih tudi velika, včasih mala, odvisno, kaj se kdo spomni in kaj si kdo želi... In neskončno uživava, tako v dajanju kot v sprejemanju.
Ne vem, zakaj bi bilo karkoli narobe s tem, da tudi v darilu vidimo izraz ljubezni... Seveda opazimo drobne malenkosti, seveda se veselimo vseh traparij in seveda smo veseli tudi velikih daril
. Se strinjam, da je boljše ne pričakovat nič, ampak če imajo navado, da samo Miklavž nosi darila, ta pa jih prinese vsem, jo čisto razumem, sploh če je kupil darilo njenim staršem, njej pa ne...
Darilo te ne more osrečit, če tvoja sreča ni odvisna od zunanje sreče. Lahko te le vzradosti. Nisem rekla, da bi morali večja darila izključevat - vendar trdim, da če jih ne dobiš to ni izraz, da je zato nima rad ali da jo ima manj rad, kot če bi ji kaj več kot tisti listek dal. V končni fazi ja na listku pisalo, da jo ima rad.
Torej če dobiš, v redu, če ne, pa tudi v redu. Jaz osebno vidim večjo srečo v tem, da sama dajem kot pa, da prejmem. V dajanju mi je večja radost. In več daš, več dobiš.
Njej je dal še večje darilo - listek z napisom, da jo ima rad, a ne?
Zakaj se ti zdi, da je tisto, kar je kupljeno več vredno od nečesa, kar sam izdelaš ali napišeš iz srca?
No, samo če to anonimni toliko pomeni, bo pač zmeraj trpela, ko ne bo ustreženo njenim pričakovanjem. To hočem povedat, darilo tu nima veze. Kajti gotovo ji bo še kdaj kaj poklonil. A če se to ne zgodi in si zato nesrečen, si lahko hitro nesrečen za milijon stvari. Svet ni naša predstava o njem, svet sam po sebi ne more osrečevat, če ne čutimo notranje sreče. Ljubezen ni zunaj, je v nas. Ne moremo biti odvisni od ljubezni zunaj sebe, ker bomo v tem primeru trpeli. Vidim, da mnogi ne ljubijo drugega človeka takšnega kot je, ampak le svojo predstavo o tem človeku, kakršen naj bi bil, da bo zadovoljil naše želje in potrebe. Zmeraj
mora drugi to in ono, če ne, nas ne ljubi dovolj ali bomo pa kar nesrečni. A ni to otročje? In ko tako razmišljamo, ga hočemo takoj spremeniti, namesto, da bi najprej spremenili sebe. Samo ne- tega je ljudi strah, da bodo potem sužnji ali kaj. Je pa ravno obratno. Sužnji smo svojih predstav: "Če mi tega ne narediš, me nimaš rad ....". Kot v vrtcu. In potem hitro k mamici ali vzgojiteljici jokat: "Tršica, on mi pa ne da lopatke ....".
Žal, meni se zdi tako.
Jaz tako gledam: srečna sem za vse, od najmanjše podrobnosti do velike. In najsrečnejša, kadar lahko sama dajem. Če prejmem, kaj bom s tistim? To ni
edini dokaz ljubezni. Morda samo en izmed mnogo drugih ... za koga.
Moj dragi mi je nekajkrat prinesel rože na začetku najine zveze. Rekla sem, ne trgaj rožic zame in mi rajši podari drug šopek ....

Kajti mož sam je darilo, ne vem, kaj bi še več?