IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark
Mogoče res nimamo za kaj skrbeti, tudi sam sem mnenja, da živimo bolje od 80% ljudi na tem svetu, da živimo "bolj" od tam nekoga iz Zimbabwea. Problem je v tem, ko se na koletkivni družbeni ravni nehamo tega zavedati ker nam sistem vsiljuje takšne kriterije, ki počasi postajajo nedoumljivi za nas same. Postavi zdaj svoja razmišljanja o sebi v razmerje s sistemom. Kje se vidiš, kje vidiš svoje otroke? Jaz nimam lepe slike o vsem. Zavedanje o smrti je tisto kar naju defitivno veže, le da jaz nisem na isti izkustveni ravni kakor ti. In verjamem, da je tudi po smrti življenje možno. Le v drugačni obliki.
Veš, bakfark, jaz sem o tem našem sistemu tudi ogromno razmišljala svoje čase. O krivičnbosti sistema, o kriterijih, ki so resnično pod vsemi nivoji, o tem, kako preživeti v tem trapastem sistemu, o tem, kaj bo to pomenilo za moje otroke....pa še polno podobnega. Najprej sem idealistično predvidevala, da ga bo mlada generacija (naša seveda) spremenila, potem sem naivno predvidevala, da lahko tudi posameznik veliko vpliva na razvoj družbe (bedarija

). Potem me je končno razsvetlilo, da če se jaz sekiram ali ne, ne bo nič drugače. Sistem leti naprej po svojih bolanih tirnicah. Ugotovila sem še nekaj. Moja mladostna pričakovanja do življenja so bila totalno previsoka. Mislim da je to tisto, o čemer pišeš. Trenutek, ko človek prileti na realna tla, ko pogrunta, da če še tako seštevaš, da je v življenju vendarle veliko več slabega kot dobrega, da je treba mnogo več delat in borit se, kot pa je trenutkov sprostitve, uživanja sadov svojega dela, uživanja miru ali zabave - ali če hočeš drugače - sreče. Vendar sem jaz to sprejela. Da tako pač je. Dolgo je trajalo, ampak zdaj se mogoče sicer razburim zaradi kake konkretne situacije, vendar ta situacija ne hodi z mano ves dan. pustim jo tam, kjer je. To je rešitev za posameznika. Da naredi vse, kar lahko, pa da se ne sekira za tisto, na kar nima vpliva.
Seveda sem pogruntala še nekaj, česar tudi nisem prej vedela prav dobro. Da ljudje niso v osnovi slabi. Večina ljudi je dobrih, dobro mislijo in dobro delujejo. V to verjamem in ne le verjamem, to vem. Vendar je problem, ker je večina ljudi preplašenih. Obračajo besede in se obešajo na njih, pa iz tega delajo slona. Poglej lep primer site in tanike prav v tej temi. Saj sta obe fejst punci, pa kr neki v tri dni kontrirata, ena zato, da drugo malo jezi, ker se najbrž zabava, druga pa zato, ker čisto preveč zares in dobesedno jemlje vse skupaj. Saj ni važno. Važno je, da ljudje vedno jemljejo reči osebno in preveč so prizadeti zaradi oslarij. Imajo pa različne interese in vrednote. In samo in zgolj iz tega izhajajo vsa nasprotja tudi na nivoju celotnega sistema. Ker imajo različne interese in vrednote, različno vidijo reči in si jih različno interpretirajo. Saj ne gre za neko občesplošno človeško slabost, mislim ljudje niso slabi. Vendar so ljudje zmedeni, preplašeni in bolj brez zaupanja kot kdajkoli. In tako pač potem funkcionirajo, kot funkcionirajo. Ne zmorejo drugače.
Ne glede na vse si ne bi več želela mladosti nazaj. Meni je bil čas, ko sem hodila v šole grozen, kljub krasni familiji in kljub temu, da sem šolo po vseh merilih delala z levo roko. Pritiski s strani družbe so se mi v tistem času zdeli obupni, ljudje so se mi zdeli grozni. Zdaj sem "velika" in se bolje znajdem, ne jemljem več reči osebno, pa tudi zavedam se, da vse in vsakogar ne morem rešiti, kljub temu, da sem še vedno borec za odpravo krivic. Hočem reči, da mi je danes v tem čudnem svetu veliko lažje preživet, kot mi je bilo prej - ne glede na lepe čase žurk, druženj, športnih udejstvovanj, več denarja.... Zdaj imam pač druge prijatelje, druge interese, druge cilje in predstave o svetu. Čisto ok mi je.
Pa še to. Pišeš o smrti. Poglej, čim verjameš v posmrtno življenje, ti je itak vseeno, ali si tu ali tam, a ne?! Niti te ne more biti strah smrti kaj preveč, ker je itak vseeno, kje je tvoja duša, a ne? Torej je treba vzeti življenje zgolj kot eno zabavno igrico in probat igrat kakor najboljše zmoreš. Malo sem zašla, pa saj je vseeno, itak klepetamo....