IZVIRNO SPOROČILO: babala bini
Zanima me, če je katera našla kakšen članek o vplivu marihuane med nosečnostjo.
Ojla, jaz sem pred kratkim brala en članek, ga zdaj žal ne najdem. Je pa pisalo tam, da predvsem na Jamajki nosečke uživajo marihuano za lajšanje bolečin pri popadakih. In s tem ni bilo dokazano, da bi tam imeli več bolezni, več problemov, manjše novorojenčke, krize... Sem dovolj prebrala in tudi poznam mamice, ki so kadile marihuano v nosečnosti in je danes vse ok z njimi in bebicami. Eni pač to ne morejo sprejeti, ker je ta tretirana kot droga. Če bi jo legalizirali, bi mogoče drugače na to gledala širša množica.
Da pa še povdarim, da to ne gre za mamice, ki so kadile nonstop, čez cel dan, celo nosečnost, ampak tu pa tam. Verjamem, da če se pretirava, da si nonstop zadet, tudi škodi, če ne že, zaradi nikotina, ki ga dodaš. Tudi kozarček vina koristi, škodi pa če se ga nalivaš z litri, pa je alkohol v skupini trdih drog, če katera ne ve. Je pač legaliziran in s tem sprejet med ljudmi.
Da pa si včasih prižgeš joint, pa nisem še slišala, da bi škodlo, kaj šele da bi postal odvise od tega. Tiste, ki niso nikoli kadile ali ne poznajo nobenega, ki je kadil, pač o tem ne morejo dajati realnih mnenj.
Pa naj že folk sprejme dejstvo, da je dokazano, da marihuana blaži bolečine. Pa saj jo tudi bolniki z aidsom uživajo kot protibolečinsko sredstvo.