Mislim pa kaka ambasadorka za družino in dojenje pa je to, kaj se sama s sebe norčuje. Pa kake to razglaša? Katastrofa!! Lahko rečete kar hočete meni se zdi to poden od podna! Pa ne tega primerjat z eno popito pivo na dan, ker tukaj ni nobene realne povezave. Mene je mama dojila 4 mesece in zraven kadila, kot je sama rekla samo dva ali pač nekaj cigaretov na dan in to tudi v nosečnosti, oče pa je v istem prostoru pokadil skoraj dve škatli na dan, rezultat: kot 2 letni otrok sem bila prvič hospitalizirana zaradi pljučnice, kasneje še enkrat, 5x hospitalizirana že kot otrok zaradi bronhitisov in celo življenje ostala pljučni bolnik, sedaj še z astmo! Hvala pa taki starši in ambasadorji!!!
Žal se očitno še vedno nekatere mamice ne zavedajo, kako je nikotin škodljiv dojenčku. Ne obsojam tistih mamic, ki kadijo, da pa dojijo otroke, jim s tem po moje zavestno škodijo. Nikotin namreč prehaja direktno v materino mleko. Res ne razumem, zakaj dojiti, v tem primeru je zagotovo boljša rešitev adaptirano mleko.
Otrok kadilke bo v vsakem primeru izpostavljen dimu. Vsaj malo, ker cisto izoliran bo tezko. In ker so v materinem mleku kljucne substance za zmanjsanje tvegaja nepravilnosti dihal, alergij in astme, je dejansko res tocno to, kar trdi UNICEFova ambasadorka.
Dajte prosim gledat globalno. Ce ne bo nehala kaditi, je bolje, da otroka doji, ker mu bo tako kvecjemu koristila. Tveganje za skodo bo manjse, kot ce bi dajali flaso in v njej ne bi bilo protiteles, ki scitijo ne samo dihala, ampak tudi otrokova prebavila!
Naj prvi vrze kamen tisti, ki je brez greha!
(pa ne kadim, ampak vcasih se s temi kadilkami res pretirava)
Bolje kadilska mati, kot mati, ki custevno zapostavlja otroka.
Seven, veš, to je rekel tudi naš pediater. Bolje kaditi in dojiti kot zaradi kajenja ne dojiti in sem ga potem zblojeno gledala, ker sem sama vrgla cigarete, on pa je mislil, da še kadim. Samo prej nisem spet hotela povzročati hude krvi na forumu. Po tistem sem se pogovarjala še z nekaj zdravniki, predvsem s pediatri in z ginekologi, ker me je ta tema zanimala (firbec, pač) in so vsi dejali podobno. Bojda je razpolovni čas za nikotin okoli 55 minut (to pišem tisto, kar sem zvedela iz literature in od zdravnikov), najvišjo vsebnost v krvi in s tem posledično v materinem mleku ima 10 minut po tistem, ko ugasneš cigareto (to pa sem prebrala, ko sem za eno predavanje iskala nekaj o drogah). Sicer ne vem, če drži, te teorije sama ne podpiram, ker sem se jaz kot res hardcore kadilka lahko odpovedala cigaretam, ampak, če ne gre drugače...
Je pa res, da pa cigarete ne vsebujejo samo nikotina, ampak tudi druge strupe...
Sem pa odločno proti temu, da bi otrok bival v zakajenem prostoru. In nekaj ljudi nas je nehalo obiskovati, ker pač več ne dovolim kajenja v stanovanju.
Raho. Kaj pa ta vidik? Mlecna formula bazira na kravjem mleku, kjer vemo, da kravica ze dolgo ni vec pasena zunaj, ampak pogosto pitana z bogvecem (hormoni in razni dodatki). Pa ce je dojenje Z VECINO zdravil dovoljeno, zakaj bi bila potem tako velika skoda pri nikotinu. Veliko je faktorjev..
Problem je ker je nikotin le "stranski produkt" in vsebuje dim cel kup kancerogenih komponent npr. benzo(a)piren, ki so topne v maščobah, pomeni da ga precej preide tudi v mleko. Človek bi se moral pri dojenju malo zadržati in živeti vsaj takrat zdravo, dojenček ni nič kriv.
Ups.
< Sporočilo je popravil primoza -- 30.1.2007 20:39:44 >
men se pa je ravno zaradi dojenja zdelo da boljše spimo. ni se mi bilo treba vstajat in delat flaške.
To se pa motiš.
Velika večina flaškarjev prespi celo noč že zelo zelo zgodaj.
Če pa se že enkrat na noč zbudijo, lahko mirno dregneš moža pod rebra in mu poveš, da je on na vrsti za pripravo mleka
lahko pa mu olajšaš delo in ga dregneš naj ti jo/ga da v posteljo
Jaz sem trdno prepričana da s kajenjem doječe ali nedoječe matere škodujejo svojim otrokom in vsem okoli njih.
Sploh mi je pa čist skregano z zdravo pametjo, da bi adaptirano mleko bilo bolj škodljivo, kot dojenje kadilke.
Ne toleriram kajenja takšnega ali drugačnega nikjer in nikoli.
Ne samo, da mati kadilka pasivno ogroža svojega otroka, prdvsem ga ogroža s tem ker ubija sebe.
Dokler se ne srečaš iz oči v oči z rakom na pljučih, ko je jasno, da je vzrok bolezni SAMO IN EDINO KAJENJE, se lahkoslepiš s tem, kaj vse je še škodljivo in bla, bla, bla.
Sama sem bila vse otroštvo bolj ali manj izpostavljena kajenju in danes gledam umirajočega očeta, ki si je s svojo prvo prižgano cigareto podpisal svojojo diagnozo. In veste, kaj me razjeda do kosti... to da imam vse pogoje, da je s svojim kajenjem začrtal tudi mojo usodo in s tem usodo mojih otrok. Hudiča, a je vredno?
Ne znam si predstavljati občutkov ljudi, ki so zboleli zaradi kajenja svojih staršev.
Jaz sem trdno prepričana da s kajenjem doječe ali nedoječe matere škodujejo svojim otrokom in vsem okoli njih.
Saj ni bilo vprašanje ali kajenje škodi zdravju ali ne....
Ambasadorka pravi, da je bolje da ima otrok sproščeno mater ter da je dojen in deležen bonitet, ki jih dojenje prenaša kot da je hranjen z mlečno formulo.
Škoda, da se ni o zdravju in zadovoljstvu otrok razpisala kakšna od mamic, ki so tudi kadile in dojile....
Me preseneča, kako burno in kako hitro smo pripravljeni nekoga obsoditi na prvo žogo....brez da bi vedeli kaj o okoliščinah. Mogoče pa punca kadi na balkonu, nikoli v bližini otroka...in vemo malo o tem, kako se nikotin in ostale škodljive snovi razkrajajo in prehajajo v mleko.
Kot strastna nekadilka menim, da je bolje, da mamica kakšnega prižge, kot da je vsa znervirana, pa tudi če ob tem doji.
Torej Maja je ambasadorka UNICEF-a. In kaj to pomeni? Kakšen je trenutni program, ki bi ga naj izvajal UNICEF. Evo, tu je kopirano:
Za obdobje od 2006 do 2009 ima UNICEF pet glavnih prednostnih nalog:
- Preživetje in razvoj otrok do 5 leta starosti.
- Zaščita posebej ogroženih in ranljivih otrok.
- Zagotavljanje osnovnega izobraževanja vsem otrokom, s posebnim poudarkom na vključevanju deklic - enakost med spoloma.
- Boj proti pandemiji virusa HIV/AIDS in zaščita otrok pred njegovimi posledicami.
- Zagovorništvo in razvoj partnerstev pri uresničevanju otrokovih pravic.
In kakšno vezo izma vaše zgražanje, da je Maja ambasadorka in kadi? Kakšna katastrofa je to za vesoljni svet. Ja, resnično ni vzgled za doječe matere, je pa vzgled matere, ženske, ki se angažira in pomaga pri zgoraj naštetih projektih.
Je ženska, ki je javno povedala, da je samo človek, in da ima svoje "napake", na katere ni ravno ponosna. In kaj sedaj? Iz tega se je razvilo zgražanje že 1000000000000x prežvečene teme o kajenju in posredno dojenju.
Punce, ženska dela nekaj dobrega, ne gledajte samo, kaj je slabega na njej.
Resnično ste "zategnjene" in resnično ste kure, kot bi rekel Big Whale(Seven, pozdravi ga)
p.s. Ste se kdaj vprašale, koliko članov raznih odborov UNICEFa po celem svetu npr. pije-so alkoholiki
Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.
Klikni in izberi svoj darilni paket!