In verjemite da na marsikatero bodočo mlado mamico branje takih stvari zelo vpliva.
Ne vem, no...a si vsaj malo ne poštimate stvari v glavi, preden imate otroke? Da se znate o bistvenih stvareh za otroka odločiti sami oz. skupaj s partnerjem? A res potrebujete nekaj od zunaj, da bi se lahko odločili oz. da bi pod tem vplivom kar tako čez noč in brez podlage spremenili mnenje? Če je tako, potem bo vzgoja res težka, z ap ali brez, s forumom ali brez njega.
Mogoče se družim z "napačnimi" ljudmi, pri katerih imam občutek, da skrbijo za otroka po lastni pameti? Mogoče pa imam tako majhno glavo, da mi tuja pamet ostane pred njo? Ne vem. Ja, nisem dovolj pametna, da bi to vedela.
Vem pa, da bom sebe in svojega otroka vzgajala po lastni pameti, pa četudi je slaba, in po lastnih občutkih. Bo to dobro zanj? Ne vem, bo pokazal čas. Je pa dobro zame, ker vsaj prevzamem odgovornost za to, kar počnem. In če drugega ne, vsaj uživam pri tem. In ko gre kaj narobe ali ko gre kaj prav, se najlažje prilagodim, če izhajam iz sebe, svojega razumevanja in vedenja. Pač mi je moja glava najbolj pri roki.
Vsakršno izgovarjanje na presing je le beg od lastne odgovornosti, da ne rečem lenoba. Forum je čisto fajn zadeva. Ampak...a nima vsaj večina staršev pred odločitvijo za otroka vsaj toliko razuma, da ob prebiranju vsega kar se napiše, vključi gumb "filter"?