IZVIRNO SPOROČILO: Marogica
Sama sem toliko stara, da se zavedam, da otrok stane. Otroka ne moreš preživljati od ljubezni, tudi plenic ne moreš kupiti s poljubčki.
Če nimaš službe, je bolj težko vse to plačati in še težje otroku razložiti, zakaj ne more npr. dobiti kolesa ali česa drugega.
Ja, ker so otroci res najbolj veseli, da v novih cunjicah okrog hodijo in se z dragim biciklom vozijo. Danes bila na Sezamovem sejmu, je bilo ogromno rabljenih in lepo ohranjenih koles na izbiro, za normalne denarce.
Res je, da otrok stane, ampak na prvem mestu je še vedno ljubezen do otroka. Vsi si pač ne moremo privoščiti 10 dodatnih aktivnosti, se da tudi zastonj veliko lepega doživet. Sprehod v bližnji gozd pa je brezplačen.
Jaz sem bila tik pred redno službo, pa sem zanosila in povedala nadrejenim. S službo ni bilo nič, tako da smo bili finančno čist na psu. Fant je bil brezposelen in iskal službo. Pa sem kljub temu obdžala otroka (kljub 25-im letom) in dobili smo krasno, zdravo deklico.
Punca, ki je dobila moje delovno mesto, je zanosila malo zatem in bila deležna hudega izživljanja s strani šefice, tako da je imela obupno nosečnost.
Jaz sem pri hčerkinih 18-ih mesecih dobila super službo, ko sem po dveh letih zanosila so bili veseli zame. Zelo hitro so mi našli zamenjavo, torej zares velja pregovor, da smo vsi zamenljivi.
Če si oba želita otročka, kar na delo. Razumem, da te delodajalec podpira, hkrati pa si zaposlena za nedoločen čas.
Kaj pa veš, kje boš čez 10 let, v Marogočinih letih? Absolutno so samo prednosti biti mlada mamica, za starše kot za otroke.