Mediuhec, dojenček je skoz pri tebi, če je bil porod BP in če je otroček zdrav. V primeru močnejše zlatenice ali kakršnih koli drugih težav z otrokom, ga odpeljejo na intenzivno nego, tebe pa kličejo za dojenje, ko otrok potrebuje (tudi ponoči).
Če pa rodiš s CR, si nekaj dni na intenzivni - koliko je spet odvisno od tebe, kako dobro se počutiš in pa - na žalost - zasedenost intenzivne nege. Mene so drugi dan po operaciji poslali na oddelek, ker sem se dobro počutila, pa tudi res sem bila spočita. No, omenila sem že, da sreče s cimro nisem imela.
Takoj, ko sem prišla na oddelek, me je sestra opozorila, da imam pravico, da tisto noč otroka še oddam na intenzivno, vendar nisem želela. Pomembno mi je bilo, da mi dojenje čimprej steče...
Ne da bi vas hotela strašit, ampak pripravite se, da boste v P bolj malo spale. Prej ko sprejmeš dejstvo, da z rojstvom otroka umre miren nočni spanec, prej ti je lažje. Sama sem si malega položila v posteljo, ga priklopla na prsi in skupaj sva zaspala. Seveda je to tistim, ki smo drugorodke, veliko lažje. Pri prvem mi kaj takega na kraj pameti ni padlo in sem sestro, ki mi je to predlagala, gledala kot da je padla z lune.