IZVIRNO SPOROČILO: MarijaPo
Nasa Eva absolutno zmaga v kategoriji nejescih otrok. Pri 15 mesecih je tezka borih 7.400 g.
In ni res, da ne je. Je, ampak bolj malo.
Bili smo pri raznih gastroenterologih, psihologih,... pa smo ugotovili, da je Eva pac bolj drobizek in da ni z njo nic narobe.
In povsod so nam rekli, da je najbolj narobe silit otroka s hrano. To vem po lastnih izkusnjah tudi sama. Bolj ko otroka silis, bolj mu povzrocas grozo ob hrani in potem ne samo, da malo je, ampak ga je se strah hrane, se mu v glavi vse sfizi kar se tice hrane in ima na koncu rahlo anoreksijo.
albina - ni res, da ni se nihce pri polni mizi umrl. Na leto jih v Sloveniji umre kar nekaj kljub polni mizi.
Se strinjam.
Naša je imela tudi pri enem letu 7400 g, pa se nisem zaradi tega sikirala. Bistvo je bilo, da je zdrava...
No, res je da pri uvajanju sem izgubila živce... vendar ko sem se nehala sikirat se je stvar umirila.
Še sedaj pri 3 letih je malo.
Raje dajte majhne količine brez silit in hrano, ki veste, da jo bodo pojedli, kot pa silit neko "zdravo" hrano in v ogromnih količinah.
Jaz ji pač dajem pašto brez nič, samo z maslom, hrenovko, kakšno juhico ali mineštrco (ne vedno), zelenjave sploh ne mara. Imam pa le to srečo, da ima rada sadje in da ne mara sladkarij.
Raje večkrat dnevno po malo, kot pa manj po več.
Ne vem katera je pisala, da njen otrok ima še vedno 5 obrokov na dan. Pa sej to je najboljše: 5 obrokov je idealno.
Naša tamlajša (eno leto) količinsko poje več kot sestra, čeprav je tudi ta mala zbirčna le s tem, da je nora na sladko. Pa tudi sem tamanjši kar hitro začela dajat vse kar smo jedli mi in je bilo dosti lažje.
Pa še to. Starejša je zdrasla na kruhu. Pač sem ji dala kosilo, če ga ni hotela sem ji dala kruh, da vsaj nekaj poje. Sedaj ji prav nič ne fali, tudi kri je imela vedno dobro.
Lp