No, zanima me vaše mnenje, ali je res boljše, da jo pač dava krstit, ker tako delajo vsi, ali vztrajava pri svojem?
Midva sva se tud pogovarjala o tem... In sva se tud tkole odlocla kot vidva... Le da sem bla jaz prej tud vedno za to, da je otroka pac treba krstit... Nikol pa nism premisljevala zakaj!? Pac tko sem bla vzgojena... Jaz sem krscena in vsa moja familja je bla krscena... Pravzaprav vsi ki jih poznam so bli krsceni... In sem s tem gor rastla in sem bla prepricana, da to pac tko mora bit. Nikol se nisem poglabljala v to zakaj... To je bilo zame pac neki, kar pac mora bit... In me starsi nikol niso silil v karkoli. Preprosto so me po rosjtvu krstili, potem pa so me pustili, da se sama odlocim o veri itn. In nism bla nikol prisiljena v nic... Mami mi je sicer veckrat kaj povedala... Predstavila mi je pac vero v katero veruje ona sama in to je to. Na meni pa je blo al verujem tud sama al ne... In ce sem cist iskrena, se pac nisem nikol poglabljavlala v te zadeve...
Dokler nisem spoznala sedanjega partnerja s katerim se na splosno veliko pogovarjava o vseh zadevah, med drugim tudi o cerkvi in krstu... In me je preprical (valda ne prisilil, vendar mi je predstavil svoje stalisce), da svojih otrok ne bom (bova) krstila. Ceprav sem prej vse moje zivljenje nekako vedela, da jih bom.
Zdaj se povsem strinjam se s tem, da je to predvsem svobodna izbira. In ne starsev, ampak izbira otroka. Ker ta otrocek pac zraste v odraslo samostojno osebo... In naj sam odloca kaj je za njega prav in kaj ne in v kaj bo verjel. Pa naj se sam krsti potem, ce mu bo to vsec... Vsekakor pa ga ne bom krstila zato, ker jaz tako zelim, se manj pa zato, ker tko zelijo moji starsi!?