IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Vem, da sta oba še zelo mlada, ampak nikoli ne reci nikoli ...
Sama ne vidim problema v kavi, v pripravljanju malice, v posodi niti v afnanju. Problem vidim v odnosu. Ne bi bila vesela ce bi kdorkoli postavljal zadeve tako, da bi nekdo drug moral namesto njega opravljati osnovne stvari. Tudi v opisani situaciji, ko VD snaha ni pripravljena poskrbeti za sebe in svoje potrebe in postavlja VD tasco v polozaj streznice, ki mora poskrbeti za le te. Na nek nacin se gre o zasedanju polozajev, ki se z dolocenimi oscilacijami nadaljujejo naprej. Kdo je tisti, ki opravlja dolocena dela. In ce VD tasca ne zeli spremeniti sistema, ki ga ima za svojo druzino, taksno kot ta trenutno je, VD snaha ne zeli prevzeti niti delcka sodelovanja v tej "4 dnevni skupnosti", VD tasci preostane, da sprejme vlogo streznice. Obisk je ena stvar, sprejeti odhod na delovni vikend je povsem druga stvar. Zdi se mi, da sin zaenkrat sprejema vlogo streznika doma in verjetno je punca pricakovala enak tretman tudi na "delovnem vikendu". Njej je pravzaprav vseeno kdo streze, dokler je postrezena.
Poznala sem en taksen par, ki je skupno pot zakljucil v trenutku ko je fant na dopustu zbolel. Punca je lakirala nohte in sla na plazo on je sam kuhal vrocino. Ni caja, ni sendvica ni vode od nje, saj ona ni da streze, ona je, da bi bila postrezena. Kako bi konkretna VD snaha ravnala v taksnem primeru je pa vprasanje. Sama bi verjetno odkrito povedala doticni punci ob priliki, da ce misli spet iti z vami naj razcisti, da bo za sebe in svoje potrebe morala tudi sama kaj narediti. Ce bo lacna bo morala pokrbeti za to da bo jedla, ce misli jesti z vami, bo morala svoj delez dela prispevati, poskrbeti za svoje cunje itn. Ce ni pripravljena sodelovati naj rajsi ostane doma. Sin pa tudi po lastni presoji. In ja, pogovorila bi se s sinom. Moj sin je in moje je da mu povem kaj mislim, njegovo pa je, kako se bo odlocil. Mogoce je zadosti pameten, da se ne mora uciti na lastnih napakah.
Sicer je pa vsakemu z malo zdrave pameti jasno kdaj je nekomu neprijetno, kdaj je zivcen in ima tremo; kdaj ima voljo pa ne zna nekaj narediti in kdaj si tega enostavno ne zeli.
In prav malo je pomembno kako je od doma navajena. Kancek socialne zrelosti je dovolj, da se zaveda, da VD tasca ni njena mama, ne glede na to kaj ji po glavi hodi. Piedestali vzdrzijo samo, ce so zraven vzdrzevalci.
< Sporočilo je popravil Misek -- 7.5.2007 1:53:24 >