IZVIRNO SPOROČILO: Majchi
IZVIRNO SPOROČILO: rogljicek
jaz sicer nisem imela nikol problemov s težo in, ko berem Majci kaj nabavit, vidim, da imam jaz že vse to standardno na jedilniku. nikoli ne jem navadnih testenin, vedno polnozrnat kruh, nisem sladkosneda,...
Rogljiček, tudi jaz te stvari že zdej prakticiram. Razen tistega "nisem sladkosneda"
. Fora je še v mešanju. Kaj mi pomaga meso in solata, če zraven pojem še šaflo pireja al pa pečenga krompirja
. Plus sladoled za čez
.
Za recept se pa priporočam!
Hvala enako. No, ne vedno polnozrnate testenine. Se trudim čim bolj zdravo jesti, pa ne zaradi kil, ampak srca in žil in to.Je res težko spremenit način prehranjevanja, sploh če imaš rad ta "slabe" stvari, kot jaz. Ampak moram res voljo zbrat in ne popustit. Pa saj kak sladoled za nagrado je ok, ampak ne še kake tortice za zraven

.
Je pa diabetologinja, kamor sem hodila v nosečnosti rekla, da je sadje problematično, ker ima ful sladkorja, sploh grozdje, fige, banane, melone, rozine.. to je za diabetike prepovedano. Zelenjave - te pa lahko v neomejenih količinah.
Spanje - spimo kot novorojenčki, se pa veliko manj obrača kot Vesna, tista je bila tudi za 180st obrnjena. Sem enkrat paniko zagnala, da je ni v postljici, k je bila čist na dnu. Eni otroci res manj spijo - Vesna je živ primer, pri štirih letih rabi manj spanja kot jaz

Če spi 9 ur (brez spanja čez dan) je čist naspana.
Rogljiček - se dobro spomnim, da so rekli da imajo dojenčki nekje pri 6 tednih in 3 mesecih en preskok v rasti in razvoju, zato kar naenkrat rabijo več hrane. Po parih dneh se joške navadijo in se več producira. Tako da če ni prehudo, malo počakaj z dodatkom, ali če ga kasneje ukineš. Jaz sem zadnjič Katji Aptamil dala v upanju da se nasiti in spi nekaj ur ponoči, je ven pljunila
Telovadba - Katja bi že sedela, če lahko. V vozičku je še v košku, pa se dvigne ful visoko, še s komolcem si pomaga

. V naročju pa čisto v sede, tako da jo nagnem ali naprej ali nazaj - naprej se pa za roko prisesa.
Alergije - prijateljica ima punčko, ki je res ekstremen primer, edino kar je od zdravnikov zvedela je, da pojma nimajo in ni enotne doktrine.
Rožica, zdaj baje priporočajo "imunizacijo" - da majhne količine alergena lahko jedo, da se organizem navadi. Za razliko od popolnega odrekanja. Edino kar ti lahko svetujem, da ko boste enkrat na gosti hrani, sama poskušaš in opazuješ kako reagira na določeno hrano. Vsako novo živilo uvajati ločena, da veš na kaj bo (če bo) reakcija. Bodi pridna in se drži diete, s tem boš Nacetu veliko uslugo naredila. Pa res večina alergije preraste pri nekje dveh letih. A ima Nace izpuščaje, pa ga zelo srbijo, ali so samo pikice?
Zamašen nos - prakticiram fiziološko (lahko jo same naredite, v prekuhan liter vode pol žličke soli, je od oka, ampak ker ne gre v žilo je vseeno) in ta malo brizgo, spustim ne premočen curek v nosek. Ali gre ven ali pa not v grlo, ponavadi se spuca. In isto pri kihanju - pride smrkelj ven.