IZVIRNO SPOROČILO: Putka
Rogljiček, Ančka, tole s "preslišanjem" otroka pa pomoje vsaka pozna. Ali res ne slišijo, ali pa se gluhe delajo. Ja, jaz bi tudi zjutraj spala.
Pri nas je isto. In RES dvomim, da ne bi slišal naše sirene- al ene al druge.
Drugač ga pa ne smem šimfat: kuha, peče, pere, lika. Vse zna. Res je ok. Moti me edino tale njegova služba.
Za jutri je že spraševal, kam čmo it. Ker ma slabo vest, ker je šel na pjačo s kolegi.

Ampak meni je ok, ker gre res poredko-mogoče enkrat na dva, tri mesece.
Ravnokar drnjoha zraven Maše. JAz res ne vem, kako je revice ne moti tole žaganje...

Jaz ga skoz pod rebra suvam, če začne.
Ajši sem brala RAzvajeni vrabček od Svetlane Makarovič. In mislim, d aje skužila, kaj je vrabček delal narobe.

Res je brihtna za svojih dveinnekaj.
DAnes so bili v Arboretumu z vrtcem in je tako lepo pripovedovala, kaj vse so videli, kaj so rekli, jedli...Potem pa vpraša: "Mami, kdo je pa eure dal za vlakec?" /Ker jaz vedno težim, da ne moremo vsakič na vlakec, ker je drag, da gremo samo kdaj pa kdaj.

In očitno je revico zaskrbelo, kdo se je tok skeširal danes.
Včeraj sva ji v Pikapolonici kupila otroško metlo za pometat, ker jo je sama vidla in ful želela met. Potem je zjutraj hotla v vrtec z njo

-jo je moj komaj prepričal, da jo je vrnila v avto-pometala je pred vrtcem, moj pa ku en bizgec zraven stal-kar vidim sceno

. In zdaj cele dneve samo pometa in pometa in pometa in pometa in potem moramo vsi v njeno sobo na deko sedet in pol nam kuha in se dere:"Zaaaaaaaajtjk!" In se ji fino zdi, ko moramo že za zajtrk jesti krompir in zelje in nevemkvaševse.

KAj vse vas še čaka-tiste, ki imate prvega otročka, a ne, Eca, lex, Ančka, Putka...inpodobne?
To odtehta marsikateri prepir z našimi dedci. Boste videle. Velikokrat je treba stisnit zobe, dostikrat tudi je treba po mizi udarit, pa mal zaleže, vsaj za kratek čas.